Puheenaihe

Finnkino perui väitteensä PS:n vaalivideon hyllytyksestä – MTV: "Olikin sääntöjen mukainen"

Perussuomalaisten vaalivideon trailerin esityksestä nousi maanantaina omituinen sekaannus Finnkinon suunnalta. 

Kuvakaappaus vaalivideolta

Tänään iltapäivällä on ihmetelty elokuvateatteriketju Finnkinon poukkoilevaa linjausta Perussuomalaisten vaalivideon trailerin esittämisen suhteen. 

Aluksi Finnkino kertoi Twitter-viestissään lopettavansa PS:n vaalitrailerin esittämisen suunniteltua aiemmin, koska traileri oli "rasistinen ja väkivaltainen".

Kun puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kertoi Uudelle Suomelle, että kyseisen trailerin esittäminen on loppunut alkuperäisen suunnitelman mukaan jo viime viikolla, Finnkino käänsikin kelkkansa.

– Nyt ei ole keskeyttämisestä kyse, mainoskampanja olisi muutenkin päättynyt, kertoo Finnkinon myyntijohtaja Hannele Wolf-Mannila MTV Uutisille.

Wolf-Mannilan mukaan kaikki Finnkinon teattereihin tulevat mainokset käyvät läpi ennakkotarkastuksen, jossa otetaan huomioon myös lain vaatimat kriteerit.

– Tämän mainoksen kohdalla ei ole ollut mitään sellaista, jonka olisi katsottu olevan meidän sääntöjen vastaista.

Myyntijohtaja arvelee MTV Uutisille, että sosiaalisessa mediassa keskusteluissa on mennyt sekaisin Finnkinon esittämä 30 sekunnin mittainen vaalivideon traileri sekä alkuperäinen kuusiminuuttinen vaalivideo, josta on syntynyt kohua.

– Se mainos mikä on meille tuotu tarkastettavaksi, on ollut sääntöjen mukainen. Se video mistä puhutaan sosiaalisessa mediassa, ei ole ollut Finnkinon teattereissa tai video, josta kohu syntynyt, Wolf-Mannila selventää.

Kyseessä on puolen minuutin mittainen Perussuomalaisten vaalimainos, jolla tehdään tunnetuksi pidempää, kuusiminuuttista vaalivideota nimeltä V niin kuin ketutus. Siinä kansalaisten raivo poliitikkoja kohtaan kasvaa niin suureksi, että siitä syntyy maan uumenista nouseva hirviö.

Lopulta hirviö uhkaa johtavassa asemassa olevaa miestä väkivallalla, elleivät hän eroa ja lähde maanpakoon. Lopulta yläluokkaan kuuluva mies kaatuu elottomana maahan.

Videolla esiintyy muun muassa puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Vielä tänä aamuna Halla-aho oli Lännen Median haastattelussa sitä mieltä, että videota ei olla laittamassa hyllylle.

Lisäkohua videosta saatiin viime viikonloppuna, jolloin Soldiers of Odin -järjestön asusteisiin pukeutunut mies yritti käydä Vantaan Korsossa ulkoministeri Timo Soinin (sin.) kimppuun.

KORJAUS kello 18.55: Muutettu jutun kärkeä kertomalla, että Finnkino myöntää trailerin esittämisen päättyneen suunnitellusti jo viime viikolla. Lisäksi Finnkino myöntää, että traileri oli sääntöjen mukainen.

LUE LISÄÄ: Puoluesihteeri Slunga-Poutsalon mukaan videokampanja päättyi suunnitellusti jo viime viikolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat