Paikalliset

Avoin päiväkoti aloitti uusissa tiloissa Klaukkalassa

Päiväkodin toiminta on nyt ulkoilupainotteista.

Tarja Arjavirta (vas.), lastenhoitaja Pirjo Herranen, Raili Uusitupa ja lastentarhanopettaja Minna Paakinaho sekä lapset Senja ja Elias kohtaavat nyt uusissa tiloissa.

Lina Carlsson

Avoimen päiväkodin toiminta jatkuu nyt uusissa tiloissa, kun Vaskomäen päiväkodin pienimmät lapset jouduttiin siirtämään sisäilmaongelmien vuoksi avoimen päiväkodin vanhoihin tiloihin. Toiminta jatkuu nyt Kuusitiellä avoimen varhaiskasvatuksen kerhotiloissa.

Avoimen päiväkodin toiminta pysyy pääosin samanlaisena. Toiminta on aikaisemmin ollut monipuolista, ja avoimen päiväkodin johtajan Anna-Maija Laihon mukaan Kuusitielläkin pyritään järjestämään mahdollisimman paljon toimintaa ja aktiviteetteja.

Aukioloaika lyheni kuitenkin jonkin verran. Avoin on nyt auki arkisin klo 9.00–13.00. Suuri muutos on myös se, että toiminta on nykyään enemmän ulkoilupainotteista. Aamupäivällä ulkoilua on klo 9–11.15 joka säällä ja sisätilat ovat käytössä 11.15–13.00. Perjantaisin pääsee leikkimään myös sisätiloissa klo 9–13.

– Samoissa tiloissa toimii Kuusitien kerho, joten tilojen käyttö suunniteltiin ottaen huomioon myös kerhon aikataulut. Vaipanvaihto onnistuu edelleen sisätiloissa ja myös vessa on käytössä. Kerhon toiminnan ajan pyrimme kuitenkin pysymään pois sisätiloista, sisälle ruokailemaan pääsee heti klo 11.15, Laiho kertoo.

Laihon mukaan ohjattuja vauvaryhmiä ei tänä keväänä ole, mutta osa vauvaryhmässä käyneistä perheistä halusi sopia ajan jolloin he voivat yhä tavata avoimessa.

– Sen ansiosta perjantaisin klo 11.00–13.00 kaikki uudet ja vanhat ensimmäisen vauvan perheet ovat tervetulleita mukaan, Laiho kertoo.

Kävijämäärä on vaihdellut päivittäin viidestä kymmeniin riippuen myös toiminnasta. Lasten ikä on vaihdellut vauvoista eskarilaisiin, mutta eniten on käynyt 1.5–3-vuotiaita.

– Tässä vaiheessa on vaikea ottaa kantaa asiakasmääriin, koska muutaman päivän perusteella on vaikea sanoa, mikä tilanne tulee olemaan jatkossa. Nyt ainakin näyttää hyvältä, ja meillä on käynyt vanhoja asiakkaita kauempaakin ja myös uusia asiakkaita lähialueelta. Kesää kohti mennään ja ulkona on mukava olla, kun säät lämpenevät.

Klaukkalan avoin päiväkoti

Klaukkalan avoin päiväkoti on tarkoitettu lapsille ja heidän vanhemmilleen yhteisen olemisen, tekemisen, tutustumisen, leikkiseuran ja kohtaamisen paikaksi.

Avoimessa päiväkodissa toimii lastentarhaopettaja ja lastenohjaaja

Avoimella päiväkodilla on joka viikko ohjelmallista toimintaa.

Klaukkalan avoin päiväkoti toimii nyt osoitteessa Kuusitie 4.

Lisätietoja ohjelmasta Facebookissa Klaukkalan avoimen päiväkodin sivuilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat