Paikallisurheilu

SB-Pro on taas kärkikvartetissa – suoraan välieriin kolmella voitolla

SALIBANDY SB-Pro ainoana välieriin suoraan kolmella voitolla.

SB-Pron puolustaja Emmi Lindh (edessä) pelasi tasapainoisen hyvät puolivälierät ja teki molemmissa kotiotteluissa maalinkin. Tässä Lindh hallitsee tilanteen Pelicansin Jenna Kankaan ahdisteluista huolimatta.

SUOMEN SALIBANDYLIITTO / JUHANI JÄRVENPÄÄ

SB-Pro pelaa kymmenentenä peräkkäisenä keväänä naisten salibandyliigan välierissä. Nurmijärveläisjoukkue hoiteli puolivälierävastustajansa kesälomille suoraan kolmessa ottelussa. Lahtelainen Pelicans SB laittoi hallitsevalle mestarille tiukasti kampoihin viimeisessäkin keskinäisessä koitoksessa, mutta joutui antautumaan keskiviikkona Arkadia-hallissa numeroin 6–4.

Sen jälkeen kun Elina Kujala oli ottelun neljännellä minuutilla vienyt Pron 1–0-johtoon, ei Pelicans päässyt enää edes rinnalle. Kotijoukkueen kolmannen erän lepsuilun ja hermoilun myötä vieraat nousivat kuitenkin kahden maalin päähän, kun päätöserästä oli vielä jäljellä runsas puolikas. Pron onneksi Pelicans ei saanut lisämaaleja aikaiseksi, vaikka se pääsi viimeisellä minuutilla yrittämään kuudella kenttäpelaajalla neljää vastaan Anu Raatevaaran saatua viiden minuutin jäähyn huitomisesta. Kotijoukkueelle tuomittiin pelissä myös neljä kaksiminuuttista. Pelicans teki vain yhden ylivoimaosuman. Välieräpeleissä moiseen jäähyilyyn tuskin on enää varaa.

Ensimmäisen erän jälkeen Pro johti jo 4–1, kun Elina Kujalan lisäksi onnistuivat Karoliina Kujala sekä puolustajat Emma Itänen ja Emmi Lindh. Itäsen maali syntyi päättäväisen ylösnousun ja hienon yksilösuorituksen tuloksena. Toisessa erässä Pelicansin paras pelaaja Sofia Mittentag kavensi lukemiksi 4–2, ennen kuin Pron Mirja Hietamäki iski puolivälierien viidennen osumansa. Heti päätöserän alussa Elina Kujala lisäsi illan toisella maalillaan kotijoukkueen johdoksi 6–2. Sitten Pro luovutti jostain syystä pelin avaimet Pelicansille.

– Emme päässeet yhdessäkään puolivälieräpelissä omalle tasollemme, myönsi SB-Pron oma kasvatti, 19-vuotias puolustaja Emma Lindh, joka iski keskiviikkona joukkueensa neljännen maalin.

– Opimme näistäkin peleistä paljon, ja paljon on vielä parannettavaa varsinkin johtoasemassa pelaamisessa. Siihen on saatava lisää malttia.

SB-Pro sai jäädä odottelemaan välierävastustajansa selviämistä viikonlopun peleissä. Lindhillä oli selkeä toive:

– EräViikingit.

SB-Pron päävalmentaja Sami Saarikoski oli huojentunut, kun hänen suojattinsa hoitelivat homman suoraan kolmessa pelissä.

– Saimme vähän lisäaikaa huilaamiseen ja treenaamiseen, sanoi Saarikoski, jonka oma tytär Milja-Maria Saarikoski pelaa EräViikingeissä. Niinpä hän ei ainakaan empimättä ollut Emma Lindhin kanssa samoilla linjoilla.

– Mutta ei meillä oikeastaan ole olemassa mitään peikkoa. Parantaa toki pitää paljon, mutta olemme valmiit kohtaamaan kenet hyvänsä. Alkulämmöt on vedetty. Nyt pitää pikku hiljaa ruveta juoksemaan.

Eri vaihtoehtoja

Vain SB-Pro pystyi varmistamaan välieräpaikkansa suoraan kolmessa puolivälieräpelissä.

PSS:lla oli keskiviikkona katkomahdollisuus kotonaan, mutta tamperelainen Classic kavensi voitot 2–1:een.

Oululaisen SSRA:n ja Turun Palloseuran puolivälieräsarjassa voitot ovat SSRA:n eduksi 2–1.

Neljännessä puolivälieräparissa tamperelainen Koovee johtaa helsinkiläisiä EräViikinkejä voitoin 2–1.

Puolivälieriä jatketaan la 30.3. ja tarvittaessa su 31.3.

SB-Pro kohtaa 6.4. käynnistyvissä välierissä huonoiten runkosarjassa sijoittuneen jatkajan. Se voi olla kuka tahansa nelikosta Koovee, EräViikingit, TPS ja Classic.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat