Paikallisurheilu

KHT nousi II-divisioonaan – vain kaksi tappiota kokenut joukkue huipensi kautensa

Salamat kaatui ratkaisupelissä lukemin 7–1.

KHT nousi II-divisionaan voittamalla HC Salamat viikonvaihteessa lukemin 7-1.

Harri Lepolahti

Kurra Hockey Team pelaa ensi kaudella jääkiekkoa sarjaporrasta ylemmällä tasolla II-divisioonassa, eli ns. rautaliigassa.

Joukkue pelasi tällä kaudella kolmosdivisioonassa ja voitti oman lohkonsa. Nousukarsinta pelattiin viiden joukkueen kesken. Mukana olivat HaKi Lohjalta, Salamat Kirkkonummelta, KY Haminasta, PePo Lappeenrannasta ja OKK Helsingistä.

Kakkosen karsintasarjassa KHT voitti kaikki muut joukkueet paitsi Haminan KY:n. Lopulta kakkosdivisioonan paikan lunasti ensi kaudeksi KHT:n lisäksi HaKi Lohjalta, joka pelasikin tällä kaudella kyseisessä sarjassa ja säilytti näin paikkansa. KHT sijoittui karsintasarjassa toiseksi samalla pistemäärällä HaKi:n kanssa, jolla oli kuitenkin parempi maaliero.

Nousijoiden osalta jännitystä riitti viimeiseen asti. Ennakkoon oli tiedossa, että sarjan viimeisestä pelistä KHT:n ja Salamojen välillä, vain voittaja pääsee nousemaan.

Kyseessä oli todellinen ”tulos tai ulos” peli.

Kovista panoksista johtuen Nurmijärvellä nähtiin huikea jääkiekkoilta. Klaukkalan jäähalli oli lähes täynnä ja tunnelma ennen näkemätön. Itse ottelussa riitti jännitettävää kolmanteen erään saakka. Ensimmäinen erä oli maaliton.

KHT hallitsi peliä, mutta vastustajan puolustus sai pidettyä maalin puhtaana.

Toisessa erässä KHT:n painostus ja päättäväisyys alkoi tuottaa tulosta.

Tomi Tuomisto laukoi kaksi maalia ja Jere Näsman yhden maalin. Vastustaja onnistui kaventamaan vain kerran, joten kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 3–1. Tunnustusta pitää antaa KHT:n alivoimapelaamiselle.

Salamat sai erän aikana peräti neljästi yrittää maalintekoa ylivoimalla, mutta tuloksetta.

Kolmannen erän ensimmäiset minuutit olivat ottelun kannalta ratkaisevat.

Puolentoista minuutin sisällä KHT latoi kolme maalia ja vastustaja oli lyöty. Maaleista vastasivat Tuomas Orkola, Niki Kolehmainen ja Christian Nyman.

Erän loppupuolella Matias Kajastie viimeisteli vielä lopputulokseksi 7–1. KHT:n maalissa pelasi Eetu Leppänen saaden 38 torjuntaa.

KHT pelasi kauden aikana sarjassa 25 ottelua. Joukkue voitti näistä 19.

Tasan päättyi 4 ottelua ja KHT:n häviöön päättyi vain 2 ottelua. Kausi on ollut KHT:n kannalta menestys, joka huipentui parhaalla mahdollisella tavalla. Joukkue on perustettu 2015 ja takana on neljä kautta kolmosdivisioonassa. Koko ajan on joukkue mennyt eteenpäin.

Edellisen kerran nurmijärveläinen joukkue on pelannut jääkiekon kakkosdivisioonassa 2000-luvun alkupuolella Gebards-nimellä. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

KHT lähellä nousta II-divisioonaan – ensi vuoden sarjataso ratkeaa lauantaina28.3.2019 07.10
KHT:lle lohkovoitto ja paikka nousukarsintaan12.2.2019 16.50
KHT on nyt sarjan kuumin joukkue – täydet pisteet Riihimäeltä5.2.2019 15.05
KHT vahvisti asemaansa sarjajohdossa – 15 ottelusta tullut vain yksi häviö29.1.2019 19.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat