Vaalit

Tiina Koivalo haluaisi kestävää perusturvaa ja rakentavaa yhteistyötä yli puoluerajojen

VAALIT Koivalo haluaa myös rakentavaa yhteistyötä yli puoluerajojen.

Eduskuntavaaliehdokas Tiina Koivalo (oikealla) jakoi Naistenpäivän tilaisuudessa ruusuja.

Kiinnostus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen heräsi Tiina Koivalolla jo lapsuudenkodista.

– Olen duunariperheestä, kertoo Vasemmistoliittoa edustava Koivalo.

Eduskuntavaaleihin hän lähti ehdokkaaksi, koska on kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja haluaa vaikuttaa niihin.

Kestävää perusturvaa sukupolvelta toiselle on kiteytettynä Koivalon tärkein vaaliteema.

– Haluan ajaa asioita, jotka turvaavat ihmiselle koko elämänkaaren mahdollisuuden elää hyvää ja tasapainoista elämää riippumatta elämäntilanteesta.

Aitoa tahtoa rakentaa ja kehittää Suomea.

Eduskuntaan tarvittaisiin Tiina Koivalon mielestä kansanedustajia, joilla on kyky ja halu toimia yhteiskunnallisena vaikuttajana sekä tiedostaa asemansa ja tehtävänsä kansan sekä omien äänestäjiensä edustajana.

– Rakentava, vilpitön tahto yhteistyöhön yli puoluerajojen, moraalinen tiedonjano, aito tahto rakentaa ja kehittää Suomea, työelämän tai/ja koulutuksen tuoma pätevyys joihinkin osa-alueisiin sekä kyky verkostoitua ja käyttää olemassa olevia verkostoja, luettelee Koivalo.

Hän huomauttaa, että kansanedustajan tulee toimia yhteiskunnan hyväksi oikeudenmukaisesti.

– Henkilökohtaiset intressit eivät saa vaikuttaa päätöksentekoon.

Nurmijärvi tarvitsisi Koivalon mielestä kokonaisuudet huomioivaa, vuorovaikutteista ja innovatiivista elinkeinopolitiikka ja maltillista kasvua.

– Eduskunnassa pyrkisin toimimaan siten, että kunnalla olisi mahdollisuus kehittää elinvoimaa niin, että se tukisi entistä paremmin kuntalaisten hyvinvointia, sanoo Koivalo ja mainitsee esimerkkeinä arjen palvelut, asunto- ja työllisyyspolitiikan, kaavoituksen ja liikennejärjestelyt.

Eduskuntavaalikampanjaan Tiina Koivalolla ovat kuuluneet muun muassa some- ja Instagram-ilmoittelu sekä muu mainonta, kiertäminen eri paikkakunnilla ja osallistuminen eri tapahtumiin sekä lehtikirjoituksien tekeminen.

Kerro jotain, mitä muut eivät vielä sinusta tiedä.

– Nuorena aikuisena työskentelin risteilyaluksella. Halusin vaihtaa tehtävää ja hain uutta työpaikkaa. Sain paikan merentutkimusalus Arlandalta. Äidilläni todettiin samaan aikaan aivokasvain. Tein arvovalinnan ja jäin kotiin hoitamaan äitiämme leikkauksen jälkeen vuodeksi.

Nurmijärven Uutiset esittelee kaikki 16 nurmijärveläistä eduskuntavaaliehdokasta ennen vaaleja.

Tiina Koivalo

Asuinpaikka: Klaukkala.

Ikä: 56 v.

Perhe: Avioliitossa, 7-luokkalainen poika ja toinen aikuinen poika. Yksi lapsenlapsi.

Ammatti: ”Messityttö”, palkkasihteeri. Työskentelen rekrytoijana Nurmijärven kunnalla. Valtaosa työhistoriastani koostuu henkilöstöhallintoon liittyvistä tehtävistä.

Koulutus: Ammattikoulu.

Luottamustoimet: Kunnanvaltuutettu, Keski-Uudenmaan Työterveyshuollon- ja Uudenmaan Työterveyshuollon hallituksen jäsen.

Motto: Ei minulla ole mottoa, joskus nuorempana oli. En koe tarvitsevani mottoa tai mottoja enää, elämänkokemus riittää.

Poliittinen esikuva: Varsinaista esikuvaa minulla ei ole. Arvostan monia, suomalaisia ja ulkomaalaisia, yhteiskunnallisesti arvokasta työtä tehneitä henkilöitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat