Vaalit

Enemmistö ehdokkaista keskittäisi asumisen radanvarrelle ja valtaväylien viereen

VAALIT Asuinrakentamisen keskittäminen jakaa nurmijärveläisehdokkaat puoliksi.

Valtaosa Nurmijärven Uutisten vaalikoneeseen vastanneista Uudenmaan kansanedustajaehdokkaista kannattaa rakentamisen keskittämistä valtaväylien ja raideliikenteen läheisyyteen. Uusmaalaisista ehdokkaista asumisen keskittämistä kannattaa 63,25 prosenttia.

Nurmijärveläisten keskuudessa kannatus ei ole ihan näin yksiselitteistä, sillä puolet paikallisista ehdokkaista kannattaa rakentamisen keskittämistä mutta puolet ei.

Vaalikoneen mukaan asuntorakentamisen keskittämisen kannalla nurmijärveläisistä ovat Arto Hägg (kok.), Joni Ojala (lib.), Leni Pispala (vihr.), Petri Kolmonen (kesk.), Kimmo Kakko (sin.), Minna Engström (Liike nyt) ja Harri Lepolahti (sd.).

– Suurin osa asuntotuotannosta on järkevää kohdentaa hyvien liikenneväylien varrelle. Tämä ei poista mahdollisuutta haja-asutusalueiden kohtuulliseen rakentamiseen. Uusien tie- ja ratahankkeiden avulla on myös mahdollista avata uusia asuinalueita ja kehittää koko Uuttamaata, Hägg sanoo.

– Tällöin voidaan parhaiten hyödytää julkista liikennettä, Minna Engström perustelee.

Eri mieltä ovat Matti Putkonen (ps.), Maiju Tapiolinna (ps.), Riikka Raekannas (kesk.), Matti Vanhanen (kesk.), Taneli Kalliokoski (kesk.), Ina Kuula (kd.), Liisa Sirainen (ske), Kenneth Morelius (Liike nyt) ja Tiina Koivalo (vas.),

– Ihmisten tulee saada valita asuinpaikkansa ilman pakkokeskittämistä. Kaikki eivät halua asua valtaväylien läheisyydessä, Tapiolinna sanoo.

– Rakentamista on kehitettävä myös muualle, pois radanvarrelta. Hiljaisuus ja luonnonläheisyys myös kiinnostavat monia, vaikka silloin oma auto onkin välttämätön, Kuula toteaa.

–Jo nykyisellään kaavoitus ei pysy mukana ja liian alhainen tarjonta tonttien osalta vaikuttaa asuntojen hintoihin, Kalliokoski sanoo.

Vaalikone

Vaalikoneessa Uudenmaan vaalipiirin ehdokkaat ottivat kantaa väitteeseen ”Asuntorakentaminen on Uudellamaalla keskitettävä tieliikenteen valtaväylien sekä raideliikenteen läheisyyteen”.

Uudenmaan ehdokkaista kysymykseen on vastannut kaikkiaan 332.

Samaa mieltä väittämän kanssa oli 63.25% ja eri mieltä 30.12%. 6.63% ei osannut sanoa kantaansa.

Koneessa on kaikkiaan 25 kysymystä, joihin käyttäjä voi kertoa kantansa. Tämän jälkeen kone vertaa käyttäjän näkemyksiä ehdokkaiden vastauksiin.​

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat