Paikallisurheilu

BlueCatsin kausi päättyi kultajuhliin – nurmijärveläiset nousevat Classic-sarjaan

JÄÄKIEKKO Naiset nousevat ensi kaudeksi Classic-sarjaan.

Nurmijärveläisjoukkue päätti kautensa kultajuhliin.

-

Naisten nurmijärveläinen jääkiekkojoukkue BlueCats otti kultaa SJL:n lopputurnauksessa Myllypurossa viime lauantaina ja varmisti nousun Ligt-sarjasta Classic-sarjaan.

Loppuottelussa Catsit sai vastaansa loppukauden hyvin pelanneen Salamat joukkueen Kirkkonummelta.

Eiköhän me jotain asioita kauden aikana olla tehty oikein.

Ottelun alusta asti näki kumpi joukkue oli tullut asenteella hakemaan voittoa.

Catsit johtivat ottelun tapahtumia ensimmäistä vaihtoa lukuun ottamatta alusta loppuu ja peli oli käytännössä Catsien hyökkäämistä ja Salamien puolustamista. Ensimmäisen erän jälkeen ottelu oli 3–0 Catseille.

Maaleista vastasivat Elina Aitta-aho, ottelun komeimman maalin tehnyt Katri Nieminen sekä Emmi Niemi.

Toisen erän ensimmäisellä minuutilla Catsit teki vielä maalin, kunnes peli ensimmäisen kerran herpaantui ja Salamat pääsi kaventamaan pelin 4–1. Kokonaisuudesta tuli hyvä opetus, miten vaikeaa on pitää pelivireyttä yllä, kun ottelu näyttää äkkiseltään jo selvältä. Vaikka käytännössä yhtä päätä pelattiin, niin toisen erän lopulla Salamat pääsi vielä toistamiseen pistohyökkäykseen ja Tuittu Hottingerin maalilla peli 4–2.

Kolmannen erän kolmannella minuutilla Heidi Kalliola kiskaisi lähes siniviivalta kiekon näyttävästi koko ottelun hyvin pelanneen Mari Nisosen selän taakse ja ottelu 5–2. Katsomoon kuuli, kun Salamat-joukkueen selkäranka raksahti. Kun Catsien myllytys jatkui, päätti Salamat ottaa aikalisän.

Se ei kuitenkaan enää auttanut, Catsit eivät laskeneet vastustajaa kertaakaan keskialuetta pidemmälle.

Loppusummerin päätettyä taiston juhlat saattoivat alkaa.

Ottelun jälkeen valmentaja Ismo Uusitalo kehui vuolaasti omiaan.

– Paljon on kauden aikana menty kaikilla osa alueilla eteenpäin ja finaalissa joukkue pelasi jopa erinomaisesti sovittua ottelusuunnitelmaa noudattaen. Jokainen pelaaja pääsi taitotasonsa yläpäähän finaalissa. Kun yhtä päätä käytännössä pelataan, niin se kertoo kyllä joukkueen asenteesta.

– Maalivahtien torjunnat 31–8, kertoo hyvin missä päässä peliä pelattiin, Sallalle maalissa tästä tuli vaikea peli, kun ei käytännössä tule torjuntoja, niin vähän kylmänä on koko ajan. Taisi puolet vedoista Sallalle tulla jo ekassa vaihdossa, Uusitalo sanoo.

Valmentaja haluaa vielä kiittää yhteistyötahoja sekä Nurmijärven kuntaa erinomaisista olosuhteista harrastaa kiekkoa.

– Harva ymmärtää kuinka hyvä jäähalli meillä on. Jos se kolmas jäärata ja täysverinen punttisali vielä joskus saadaan, niin mikään ei käytännössä asetu enää esteeksi nurmijärveläisen jääurheilun upeaan kehittymiseen. Kun edellisen kauden tokavika vie koko potin, niin eiköhän me jotain asioita kauden aikana olla tehty oikein, lopetti valmentaja ja painui joukkueen juhliin pukukoppiin. Vain hetkeä myöhemmin kopista kuului, kun valmentaja vietiin suihkuun.

– Tätä on finaalikiekkoilu hienoimmillaan.

Catsit harjoittelee kevätkaudella vielä pari kertaa ja pelaa yhden ystävyysottelun.

Ismo Uusitalon mukaan uudet kiinnostuneet pelaajat ovat tervetulleita mukaan.

– Myös try-outtia hakevat classic-sarjan pelaajat ovat tervetulleita näytille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat