Paikallisurheilu

SB-Pro pelaa taas kullasta – Arkadia-hallissa luvassa historian ensimmäiset finaalipelit

SALIBANDY Arkadia-hallissa nähdään ensimmäistä kertaa finaalipelejä.

Kotikatsomo, ”kuudes kenttäpelaaja”, sai SB-Pron joukkueelta kiitokset finaalipaikan varmistuttua. Kuvassa keskellä Nita Heino, joka oli keskiviikkona Pron suurin myönteinen yllätys. Vasemmalla Ina Leminen, Heinon oikealla puolella Anu Raatevaara ja Jaana Lirkki.

MAURI KATAJALA

Hallitseva mestari SB-Pro marssi naisten salibandyliigan loppuotteluihin suoraan kolmella voitolla välierävastustajastaan Turun Palloseurasta. Ratkaiseva kohtaaminen päättyi keskiviikkona Arkadia-hallissa nurmijärveläisten nihkeästä esityksestä huolimatta selvään 7–2-kotivoittoon.

Koska mestaruus vuosi sitten ratkaistiin Superfinaalissa Hartwall Arenassa, nähdään Klaukkalassa nyt ensimmäistä kertaa SM-finaaleja. Pron finaalivastustaja ratkeaa vasta tänä viikonloppuna.

TPS sinnitteli kolmannessakin välierässä pitkään Pron kyydissä. Osa nurmijärveläisten totutuista ratkaisijoista pysyi tällä kertaa pimennossa loppuun asti. Onneksi maalariosastoon ilmoittautui uutta voimaa.

– Kauhea ensimmäinen erä taas. Siihen pitää ehdottomasti kehittää jotakin, sanoi SB-Pron päävalmentaja Sami Saarikoski.

– Onneksi jaksoimme olla kärsivällisiä, ja nyt nähtiin, että meillä on kolme laadukasta kentällistä.

Energinen Nita Heino oli illan suurin yllättäjä. Hän vei kotijoukkueen johtoon jo ensimmäisellä minuutilla. Se oli lappeenrantalaisesta NST:stä täksi kaudeksi Nurmijärvelle siirtyneen Heinon ensimmäinen liigamaali Pron paidassa. Vastuu on jäänyt toistaiseksi pieneksi ja sen myötä myös tehot. Nyt Heino näytti pystyvänsä olemaan tärkeä osanen Pron finaalipalapelissä.

– Tämä on joukkuepeli. Ei sillä ole väliä, kuka ne maalit tekee. Nyt kävi näin, Heino kommentoi.

– Täällä on tosi hyvä tekemisen meininki. Töitä saa tehdä paljon, mutta tässä porukassa on ollut hyvä olla mukana, 26-vuotias hyökkääjä kiteytti vielä kesken olevan debyyttikautensa Nurmijärvellä. Heinolle on ihan sama, onko finaalivastustaja PSS vai Koovee.

– Meidän on joka tapauksessa tehtävä oma duunimme hyvin.

Heinon avausosumasta huolimatta TPS pääsi johtoon ennen ensimmäistä erätaukoa. Vasta toisen erän puolivälissä Jenni Torkki onnistui Heinon syötöstä tasoittamaan.

Puolustaja Ina Lemisen maali erän viimeisellä minuutilla jäi lopulta voittomaaliksi. Kun Lemisen kollega Emmi Lindh pamautti päätöserän viidennellä minuutilla numerot 4–2:een, oli TPS:n eväät syöty.

Laura Hietamäen 5–2-maali oli illan kaunein, kaksi viimeisintä Pro teki tyhjiin.

Yllättävän pitkään turkulaisilla riitti energiaa, varsinkin kun vatsatauti oli harventanut rivejä. Varotoimenpiteenä Pro jättikin vastustajan kättelyt sikseen.

Pro-luotsi Saarikoski oli tyytyväinen, että finaaleihin jäi lähes kaksi viikkoa valmistautumisaikaa.

– Siinä ajassa saamme rasitusvammat hoidettua kuntoon, hän sanoi. Puolustaja Niina Aholan loukkaantuminen askarrutti kuitenkin. Polvivamman vakavuus selviää tarkemmissa tutkimuksissa.

Kahdeksas kerta

SB-Pro on nyt voittanut 13 play off -peliä putkeen.

Myös vuosi sitten se voitti suoraan kolmessa ottelussa sekä puolivälierät että välierät. Niiden perään kaatui Superfinaalissa Tampereen Classic.

Toisessa välieräparissa Porvoon Salibandyseuran ja tamperelaisen Kooveen välillä voitot ovat nyt PSS:n eduksi 2–1.

Parin neljäs kohtaaminen on lauantaina 13.4. ja viides tarvittaessa sunnuntaina 14.4.

SB-Pro on finaalissa kaikkiaan kahdeksannen ja kolmannen peräkkäisen kerran.

Vuosina 2016–2018 mestaruus ratkaistiin Superfinaalissa ’kerrasta poikki’.

Nyt mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Loppuottelut aloitetaan tiistaina 23.4. Arkadia-hallissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat