Paikalliset

Puolustusministeri Niinistö putosi eduskunnasta – ei lähde ehdolle eurovaaleihin

Jussi Niinistö

arkisto/Johanna Erjonsalo

Entinen nurmijärveläinen, puolustusministeri Jussi Niinistö, kuvaa Sinisen tulevaisuuden vaalitulosta katastrofaalisen huonoksi.

Niinistö putosi eduskunnasta, sillä vaikka hän sai puolueensa suurimman äänimäärän, niin se oli vain 3193 ääntä.

Edellisissä eduskuntavaaleissa perussuomalaisten listalta eduskuntaan tähdännyt Niinistö sai yli 11 000 ääntä, joten äänimäärä putosi huimasti.

Niinistö pitää kuitenkin edelleen tiukasti kiinni kannastaan, ettei perussuomalaisista erkaantuminen ollut huono ratkaisu.

– Isänmaan kannalta ratkaisu ei ollut huono. Sinisen tulevaisuuden syntyminen pelasti Sipilän hallituksen ja edesauttoi sitä, että meillä syntyi tällä kaudella yli 140 000 uutta työpaikkaa, nuorisotyöttömyys aleni, pitkäaikaistyöttömyys aleni – puhumattakaan puolustuspolitiikasta.

– Epäilen, ettei linja olisi ollut sama, jos tilalleni olisi tullut joku punaisesta tai vihreästä, saati punavihreästä aatesuunnasta. Halusin olla saattamassa käyntiin puolustusvoimille tärkeät merivoimien laivue 2020 -hankkeen ja hornettien seuraaja -hankkeen. Tämän vuoden puolella olemme saaneet maaliin myös mm. tiedustelulainsäädännön, lain kaksoiskansalaisuudesta sekä ulkomaalaisten kiinteistökaupan rajaavan lain.

– Ratkaisussani painoi selkeästi maanpuolustuksen etu. Puolustuspolitiikka menee itselläni aina puoluepolitiikan edelle, Niinistö sanoo.

Niinistö myöntää, että eduskunnasta putoaminen tuli hänelle yllätyksenä. Hän on toiminut kansanedustajana vuodesta 2011 lähtien. Kaiken kaikkiaan hän on työskennellyt eduskunnassa vuodesta 2004 lähtien.

– Pidin läpimenoa enemmän todennäköisenä kuin epätodennäköisenä, sillä sen verran korkealla profiililla olen tätä puolustusministerin tehtävää hoitanut.

Vuonna 2015 Nurmijärveltä poismuuttanut ministeri ei vielä tiedä tarkkaa suunnitelmaa, mitä seuraavaksi on edessä.

Hän kävi aikaisin maanantaina aamulla siivoamassa eduskunnassa työhuoneensa, mutta työ jatkuu toimitusministeriössä siihen asti, kun uusi hallitus saadaan kasaan.

– Tulevaisuutta täytyy rauhassa harkita ja antaa savun laskeutua.

– Hoidan nyt kunnialla tämän puolustusministerin pestin loppuun ja saatan asiat valmiiksi seuraavalle puolustusministerille, jotta hän voi aloittaa puhtaalta pöydältä.

Sen Niinistö on päättänyt, ettei hän lähde ehdolle europarlamenttivaaleihin toukokuussa.

– En tässä tilanteessa löydä itsestäni motivaatiota lähteä ehdolle. Se on verraten rankka rundi, kun koko maa on vaalipiirinä.

– Toki mielenkiintoista olisi ollut mittauttaa oma kannatus valtakunnallisesti, mutta loppujen lopuksi olen enemmän kansallisen politiikan toimija.

Jussi Niinistö

Kansanedustaja vuodesta 2011 lähtien.

Vuosina 2011–2015 Niinistö oli eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja.

Vuodesta 2015 lähtien hän on toiminut puolustusministerinä.

Vaihtoi puoluetta 2017, kun osa perussuomalaisista erosi puolueesta ja perusti Sinisen Tulevaisuuden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Puolustusministeri Niinistö yllättää IL-TV:ssä: Ei kiistä paluuta perussuomalaisiin – "Käydään vaalit ensin"9.3.2019 13.26
Puolustusministeri Jussi Niinistö ja Simon Elo ehdolle eduskuntavaaleissa – Sinisen tulevaisuus asetti ensimmäiset 11 ehdokasta Uudellemaalle16.10.2018 12.36
Yle: Puolustusministeri Niinistön mukaan Suomella on ilmeinen tarve suursotaharjoitukselle – "Pitää olla nyrkit savessa"4.11.2017 14.07
Jussi Niinistö haluaa olla "riviperussuomalaisten tukena" – hakee jatkoa puoluejohdossa24.5.2017 12.01
Nurmijärven entinen ääniharava Jussi Niinistö: ”Ehdokasmääristä voi päätellä äänimääriä”1.3.2017 06.05
Jussi Niinistö jättää Nurmijärven haikein mielin – nämä olivat ministerin mielestä parhaat valtuuston päätökset16.8.2015 08.08
Puolustusministeri Niinistö: "Ei jännitä"27.5.2015 22.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat