Paikalliset

Perussuomalaisilla vahva ote Nurmijärvestä – kokoomukselle kannatusta Klaukkalassa, keskustalle kylissä

Nurmijärven ääntestysalueet näet tästä kartasta.

ESM

Nurmijärven suosituin puolue kevään eduskuntavaaleissa oli perussuomalaiset.

Kunnan sisällä perussuomalaisten kannatus oli vahvinta Herusissa (27,8%). Tämä selittynee osittain sillä, että perussuomalaisten toinen nurmijärveläisehdokas Maiju Tapiolinna asuu Herusissa. Tapiolinna sai Herusista 54 ääntä.

Herusten lisäksi perussuomalaiset oli suosituin puolue myös Kirkonkylän A-äänestysalueella, Kirkonkylän B-äänestysalueella, Klaukkala B-äänestysalueella, Nukarilla, Palojoella, Rajamäellä ja Röykässä.

Toiseksi suosituin puolue Nurmijärvellä oli edellisissä vaaleissa kärkisijaa pitänyt kokoomus. Kokoomuksen suosio oli vahvinta Klaukkalan A-äänestysalueella. Sen lisäksi kokoomus oli ykkönen myös Klaukkalan C- ja D-äänestysalueella sekä Kirkonkylän C-alueella.

Keskusta oli suosituin puolue Matti Vanhasen kotikylässä Lepsämässä, Riikka Raekankaan kotikylässä Metsäkylässä sekä Taneli Kalliokosken kotikylässä Perttulassa.

Matti Vanhanen sai Lepsämästä 177 ääntä ja Riikka Raekannas Metsäkylästä 58 ääntä. Perttulassa neljän suosituimman ehdokkaan joukossa oli koko keskustan kolmikko sekä Maiju Tapiolinna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tässä on Suomen perussuomalaisin äänestysalue – tulos 42,7 prosenttia15.4.2019 10.36
Perussuomalaiset suosituin Nurmijärvellä, kokoomus toisena – keskustan kannatus laski roimasti15.4.2019 00.09
Yle: Perussuomalaiset nousi toiseksi suosituimmaksi puolueeksi – SDP:n, vihreiden ja vasemmiston suosio laskussa vaalien alla11.4.2019 08.14

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat