Paikalliset

Matti Vanhanen kannustaa rannalle jääneitä yrittämään uudelleen – "Tämä on kestävyyslaji"

VAALIT Konkariedustaja aloittaa jo kahdeksannen eduskuntakautensa.

Matti Vanhanen seurasi ääntenlaskentaa keskustan yhteisissä vaalivalvojaisissa. Vanhanen äänestettiin nyt kahdeksannen kerran eduskuntaan.

-

Lepsämässä asuva Matti Vanhanen (kesk.) on myös tulevalla eduskuntakaudella ainut nurmijärveläinen kansanedustaja.

Vanhanen sai pitää paikkansa eduskunnassa, vaikka keskustan kannatus putosi merkittävästi ja useampi puolueen kansanedustaja joutui jättämään pestinsä Arkadianmäellä. Muun muassa naapurikunta Vihdin kansanedustaja Eerikki Viljanen jäi varasijalle.

Nurmijärveläinen sanoo olevansa erittäin kiitollinen siitä, että äänestäjiltä löytyi luottamusta häneen vielä vaikean eduskuntakauden jälkeen.

Kaiken kaikkiaan Vanhanen sai 5265 ääntä, eli yli puolet vähemmän kuin edellisissä eduskuntavaaleissa.

Nurmijärveltä Vanhanen sai 1171 ääntä, mutta yli tuhat ääntä tuli myös Espoosta sekä Vantaalta.

Vanhanen muistuttaa myös muille eduskuntaan hamuaville nurmijärveläisille, että valtakunnan vaalissa on tärkeää saada ääniä kotikunnan lisäksi muualtakin.

– Ei riitä, että Nurmijärveltä kerää ääniä, vaan niitä on pakko saada paljon myös muualta Uudeltamaalta.

Vanhanen toivoisi näkevänsä nurmijärveläisiä ehdokkaita myös seuraavissa vaaleissa, sillä hänen mukaansa kunnalle on tärkeää, että eduskunnassa on myös paikallinen edustus.

– Meitä voisi olla hyvin kaksi tai kolmekin nurmijärveläistä eduskunnassa. Kannustankin muita ehdokkaita jatkamaan. Tämä on kestävyyslaji. Itsekin pääsin vasta kolmannella kaudella eduskuntaan. Tunnettuus tehdään vaali vaalilta asteittain.

– Eikä tarvitse pelätä sitä, että on kilpailevia ehdokkaita samasta puolueesta. Meilläkin oli neljä nurmijärveläistä keskustasta ehdolla, mutta se ei vaikuttanut läpipääsyyni, Vanhanen sanoo.

– Kaikissa eduskunta-asioissa voi toki ottaa minuun yhteyttä jatkossakin, kuten viimeisen 28 vuoden aikana on tapahtunutkin. Olen edelleen käytettävissä.

Vanhasen kiitoskahvit Cafe Kirjavassa (Klaukkalantie 59)to 18.4. klo 16–18.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat