Paikallisurheilu

SB-Pro enää yhden voiton päässä mestaruudesta

SALIBANDY Nurmijärveläisjoukkueesta löytyi ratkaisijoita entistä laajemmalta rintamalta.

SB-Pron mestareita muistetaan Nurmijärvellä lauantaina.

Juhani Järvenpää

SB-Pro otti tämän kevään yhdeksännen ja kaikkiaan 16. peräkkäisen pudotuspelivoittonsa naisten salibandyliigassa kukistamalla lauantaina kotonaan Arkadia-hallissa finaalivastustajansa Porvoon Salibandyseuran numeroin 6–3 (2–1, 1–0, 3–2). Pro johtaa loppuottelusarjaa nyt voitoin 3–0, ja mestaruus on nurmijärveläisille katkolla tiistaina eli vapunaattona Porvoossa.

SB-Pron ensimmäisen maalintekijä kolmannessa finaalipelissä oli tuttua tavaraa: Mirja Hietamäki. Mutta sen jälkeen listalle tuli harvinaisempaa viimeistelijää: Nea Suominen teki 2–0, Nita Heino 3–1 ja Emma Itänen 4–1 kukin tämän kevään toisella pudotuspeliosumallaan.

Meri-Helmi Höynälä sai Laura Hietamäen syötöstä kunnian viimeistellä ottelun komeimmalla maalilla lukemiksi 5–3. Se oli 18-vuotiaan Höynälän liigauran ensimmäinen pudotuspelimaali.

Loppunumerot tyhjiin sinetöinyt Elina Kujala oli taas tutumpaa maalariosastoa.

– Juuri tämä on tässä niin makeaa, SB-Pron päävalmentaja Sami Saarikoski myhäili.

– Jos viidestä parhaasta maalintekijästämme kukaan ei tee, niin sitten tekee kuudenneksi paras tai sellainen, joka ei ole vielä tehnyt yhtään.

– Nyt oli ensimmäinen todellinen play offs -peli. Oli tasaista, mentiin kovaa ja otettiin kovaa, Saarikoski totesi kolmannesta koitoksesta.

SB-Pro oli voittanut ensimmäisen kotifinaalin 4–2. Vieraissa lukemat olivat selvemmät (3–9). Nyt oli taas tiukempaa.

– Tuntui, että joukkue oli ennen peliä liiankin rauhallinen. Olisiko sitten ollutkin uneliaisuutta, Saarikoski aprikoi.

– Kyllä meidän pitää vielä parantaa, mikäli me aiomme Suomen mestaruuden voittaa. Heti Emma Itäsen 4–1-osuman jälkeen PSS teki puolentoista minuutin sisään kaksi kaventavaa. Itäsen maali jäi kuitenkin voittomaaliksi.

– Olin vähän hämilläni, kun olin siinä tilanteessa Ina Lemisen tontilla. Ajattelin, että pakko on vetää, ja sinne upposi. Sellaista sattuu välillä, kolmatta peräkkäistä finaalikevättään pelaava 30-vuotias Itänen naureskeli osumaansa.

Meri-Helmi Höynälä pelaa puolestaan vasta ensimmäistä play off -kevättään liigassa. Takana on yhdeksän voiton putki.

– Olemme saaneet joukkueen pelin sellaiseen kuosiin, missä sen pitää tässä vaiheessa ollakin. Olemme parantaneet joka pelissä, ja voitot ovat tulleet sitä kautta, kommentoi Höynälä, joka ei ole huomannut oleellista eroa runkosarjapeleihin verrattuna.

– Ihan sama laji.

SB-Pro saattaa siis juhlia toista peräkkäistä Suomen mestaruuttaan vappuaattoiltana Porvoossa. Jos PSS onnistuu venyttämään ratkaisua, pelataan viides finaali Arkadia-hallissa lauantaina 4. toukokuuta kello 12.40 alkaen.

Matti Hannula 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat