Paikalliset

Avotulen teko ehdottomasti kielletty – Klaukkalan maanantainen maastopalo johtui vahtimatta jääneestä nuotiosta

Avotulen tekeminen on nyt ehdottomasti kielletty. Muuten seuraukset voivat olla vakavia, koska tuli leviää nopeasti kuivassa maastossa.

arkistokuva/ Aki Saranen

Suurimassa osassa Suomea ja siten myös koko Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen toiminta-alueella on tällä hetkellä voimassa metsäpalovaroitus. Poliisi muistuttaa, että maasto on nyt erityisen kuivaa ja avotulen teko silloin on ehdottomasti kiellettyä.

– Vappu on monelle suomalaiselle juhlimisen aikaa ja esiin kaivetaan piknikeillä kertakäyttögrillit tai tehdään porukalla nuotio makkaranpaistoa varten. Nyt tänä vappuna avotulen teko on kiellettyä, joten juhlijoita kehotetaan pitämään maltti mukana ja valmistamaan eväsherkkunsa muulla tavalla, todetaan poliisin tiedotteessa.

Varoittava esimerkki on maanantai-illalta (29.4.) Nurmijärven Klaukkalasta, missä nuorten aikuisten joukko piti yöllä nuotiota Vaskonmäellä. Nuotio jätettiin vahtimatta ja tuli pääsi leviämään lähimaastoon.

– Edellytykset olivat paljon suuremmallekin vahingolle, mutta tällä kertaa onneksi pelastuslaitos sai palon hallintaan ja tapauksesta selvittiin vain muutamalla kymmenellä neliöllä palanutta metsää. Tapauksesta kirjattiin rikosilmoitus nimikkeellä yleisvaaran tuottamus, poliisi kertoo.

– Nautitaan keväästä ja juhlitaan vappua, mutta muistetaan varovaisuus ja tulenkäyttöä koskevat määräykset ja pelisäännöt!

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Maasto paloi Vaskomäellä - "Jo vuosittainen perinne"29.4.2019 22.01

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat