Paikallisurheilu

Kultajuhlat siirtyivät, SB-Pro kärsi ensimmäisen pudotuspelitappionsa kahteen vuoteen

SALIBANDY Naisten mestaruus saattaa ratketa lauantaina Klaukkalassa.

Tiltu Siltasen vartioiman SB-Pron maalin edustalla riitti ajoittain vilskettä neljännessä finaaliottelussa. Tässä puolustajat Ina Leminen ja Silja Eskelinen yrittävät pitää Ella Sundströmiä ja Fanny Holmbergia (33) irti pallosta.

KUVA: SUOMEN SALIBANDYLIITTO / JUHANI JÄRVENPÄÄ

Naisten salibandymestaruus oli vappuaattoiltana katkolla nurmijärveläiselle SB-Prolle, mutta Porvoon Salibandyseura voitti neljännen finaalipelin numeroin 4–1. SB-Pro johtaa nyt finaalisarjaa otteluin 3–1. Viides peli pelataan tulevana lauantaina Arkadia-hallissa Klaukkalassa.

SB-Pro oli voittanut edelliset yhdeksän tämän kevään pudotuspeliään. Viime vuoden kevään ottelut mukaan lukien SB-Prolla, puolustavalla mestarilla, oli takanaan 16 pudotuspelin voittoputki. Kahden vuoden takaisin Superfinaalin jälkeen se ei ollut hävinnyt yhtään play off -peliä.
– Katkaisupeli vähän hermostutti meidät. Emme pystyneet käsittelemään asiaa riittävän hyvin, myönsi Pron päävalmentaja Sami Saarikoski.
– Maalintekopaikkoja meillä kyllä oli, mutta teimme helpoilla vedoilla vastustajan maalivahdista sankarin. Viimeisissä syötöissäkin oli parantamisen varaa.

– Emme olleet tarpeeksi huolellisia maalipaikoissa, totesi myös Pron ykkösketjun keskushyökkääjä Elina Kujala.

SB-Pro ei ollut tällä kaudella jäänyt kertaakaan näin vähäiselle maalisaaliille. Puolustaja Ina Lemisen 3–1-kavennus, kun kolmatta erää oli pelattu vain 11 sekuntia, toi hetkeksi eloa vierasjoukkueeseen ja samalla koko peliin.

– Tuntui hyvältä onnistua mahtavan fanikatsomomme edessä. Mutta sekä omaan että koko joukkueen tekemiseen jäi paljon petrattavaa, Ina Leminen sanoi.

– Ehkä pelin kova panos toi tekemiseen ylimääräistä jännitystä. Vastustaja oli tällä kertaa parempi.

Lemisen osuma jäi nurmijärveläisille laihaksi lohduksi. PSS-vahti Arla Salo laittoi luukut kiinni loppupelin ajaksi. Niin teki myös SB-Pron veräjänvartija Tiltu Siltanen. PSS:n Ella Sundström laukoi loppunumerot tyhjiin pelin viimeisen minuutin alkajaisiksi. Sundström, entinen SB-Pron pelaaja, vastasi myös joukkueensa ensimmäisestä maalista. Tuon osuman myötä PSS pääsi tässä finaalisarjassa ensimmäisen kerran johtoon.

Veera Nousiainen lisäsi jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella kotijoukkueen etumatkaa. Porvoolaiskapteeni Inka Lampisen 3–0 takaylänurkkaan heti keskimmäisen 20-minuuttisen aluksi taisi olla henkisesti illan tärkein osuma. Sen jälkeen SB-Pro tuntui alistuvan kohtaloonsa.
– Alku oli meiltä huono. Kaikissa aiemmissa finaalipeleissä olimme onnistuneet tekemään ensimmäisen maalin. Nyt kävi toisin, ja sitten jäimme liikaa taakse, Elina Kujala kommentoi.

Viides finaalipeli pelataan siis tulevana lauantaina SB-Pron kotiareenassa Klaukkalassa. Tarvittaessa pelataan vielä sunnuntaina Porvoossa. Viimeistään mestaruus ratkeaa keskiviikkona 8. toukokuuta Arkadia-hallissa.

Matti Hannula

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

SB-Pro enää yhden voiton päässä mestaruudesta27.4.2019 18.54
SB-Pro haki murskavoiton Porvoosta ja johtaa finaaleita nyt 2–026.4.2019 09.47
SB-Pro puolusti mallikkaasti, finaalit käyntiin kotivoitolla24.4.2019 10.17

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat