Puheenaihe

Halla-aho ei kiittele Rinteen hallituspaljastusta – "Jo tuolileikkipelleily oli provosointia"

Perussuomalaiset eivät osallistu Antti Rinteen johtamiin hallitusneuvotteluihin. Jussi Halla-aho arvioi tänään, että eduskunnan "istumapaikkapelleilyllä" haluttiin ajaa Perussuomalaiset pois hallitusneuvotteluista. 

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Perussuomalaiset ovat suomineet kovin sanoin hallitustunnustelija Antti Rinteen (sd.) muutama tunti sitten paljastamaa listaa, jonka mukaan hallitusneuvotteluissa ovat mukana Sdp:n lisäksi keskusta, vihreät, Vasemmistoliitto ja Rkp.

Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kritisoivat tilannetta puolueen pää-äänenkannattajan Suomen Uutisten Twitter-tilillä lennokkaasti.

– Niukasti vaaleissa hopealle tullut perussuomalaiset arvioi, että perussuomalaisten kynnyskysymykset maahanmuutosta sekä tolkullisesta vero- ja ilmastopolitiikasta olivat SDP:lle ylitsepääsemättömät, Halla-aho sivaltaa.

– Rinne esitti kansalle, että aikoo ottaa kaikki bussin kyytiin, mutta hyppäsikin itse Sipilän yksityiskoneeseen, Tavio toteaa.

Perussuomalaisten mukaan Sdp halusi selvästi vihervasemmistolaisen hallituksen.

– Nyt Sipilä ei tunnu olevan ongelma, kun keskusta on tullut osaksi vihervasemmistolaista unelmaa. Todennäköisesti Sdp pelkäsi isänmaallisen perussuomalaisten sotkevan hallituskumppanina vihervasemmiston suunnitelmat, Tavio epäilee.

Jussi Halla-aho arvelee myös, että eilen käydyssä eduskunnan istumajärjestysäänestyksessä haluttiin vain provosoida perussuomalaisia.

– Istumapaikkapelleilyllä yritettiin provosoida perussuomalaiset itse pelaamaan itsensä ulos hallitusneuvotteluista, vaikka olemme koko ajan olleet valmiita yhteistyöhön.

Puolueen nuorisojärjestön entinen puheenjohtaja ja uusi kansanedustaja Sebastian Tynkkynen twiittasi jo pari päivää sitten, että hallitukseen menevät puolueet joutuvat ottamaan huomioon Perussuomalaisten paineen oppositiossa seuraavat neljä vuotta.

– Näiden neljän vuoden jälkeen tie on auki pääministeripuolueeksi kunnon marginaalilla, Tynkkynen hehkuttaa.

Perussuomalaisten poliittinen suunnittelija, kansanedustaja Riikka Purra arvioi Twitter-tilillään, että uusi vihervasemmistolainen hallitus lisää muun muassa veroja ja kuluja sekä "ilmaisia" palveluita kaikille. 

– Luvassa on myös maailmanparantamista, Suomelle haitallista maahanmuuttoa sekä moraaliposeerausta. Ja kepulle maakuntamalli, Purra lataa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat