Puheenaihe

"Polttoaineen kulutus vähenee jopa 10 litraa 100 kilometrillä" – teleyhtiön keksintö lupaa merkittävän säästön raskaalle liikenteelle

Uusi palvelu auttaa vähentämään merkittävästi polttoaineen kulutusta.

Arkisto / Juha Salonen

Teleyhtiö Telia on kehittänyt logistiikka-alalle palvelun, joka lupaa vähentää merkittävästi raskaan liikenteen polttoaineen kulutusta sekä samalla myös päästöjä.

Telia kertoi keskiviikkona uudesta Connected Vehicle -palvelusta, joka edistää ekologista ajotapaa.

Telian mukaan digitaalinen palvelu voi vähentämään polttoaineen kulutusta jopa 12 prosenttia.

Palveluun liitetyissä rekoissa jokaisella kuljettajalla on ohjaamossa yksi näyttö, jolta hän seuraa reaaliaikaisesti muun muassa polttoaineen kulutusta ja saa ajoneuvoon sekä ympäristöön liittyviä tietoja.

– Seurannan avulla on säästetty jopa kymmenen litraa polttoainetta sataa kilometriä kohti, eli kustannussäästö on merkittävä. Samalla ympäristön kuormitus vähenee, sanoo Telian IoT-myynnistä vastaava Kalle Mehtola tiedotteessa.

Telia Connected Vehicle -alusta perustuu Telian Fältcom-ratkaisuun, josta yhtiöllä on jo yli 20 vuoden kokemus julkisen liikenteen puolelta.

– Uuden palvelukokonaisuutemme kehittämisessä on ollut mukana useita logistiikka- ja palveluyrityksiä, kuten esimerkiksi Neste. Pyrimme heidän kanssaan luomaan alalle täysin uudenlaisia palveluita, jotka samanaikaisesti tehostavat toimintaa ja säästävät sekä kustannuksia että ympäristöä, Mehtola sanoo.

Telian mukaan uudet verkkoteknologiat, kuten 5G, mahdollistavat uudenlaiset älyratkaisut esimerkiksi rekoissa ja varastoissa.

Telia esittelee uutuuspalveluaa Helsingin Messukeskuksessa 9.–11. toukokuuta järjestettävillä Kuljetus–Logistiikka-messuilla.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat