Paikalliset

Autotalli tyhjennettiin luontoon Rajamäellä – kuormassa akku ja sähkölaitteita

Astrakanintien varteen Rajamäelle on tuotu kaatopaikkakuorma.

Taina Joutsen

Rajamäen hautausmaan läheisyydessä ulkoillut lukijamme törmäsi viime viikolla Astrakanintien varteen ilmestyneeseen roskaläjään.

– Joku on selvästi siivonnut autotalliaan ja kipannut roskat metsään, hän kertoo.

Miehen mukaan kasassa on ainakin akku ja erilaisia sähkölaitteita.

– Tämähän on ympäristörikos, hän toteaa.

Merkittävän jätekasan havaitsijan kannattaa ilmoittaa asiasta Keski-Uudenmaan ympäristökeskukseen. Jätteitä dumpataan säännöllisesti maastoon, viheralueille tai metsäautoteille.

– Yleensä kyse on auton peräkontillisesta tai peräkärryllisestä jätteitä. Keväällä ja kesällä on piikki ympäristökeskukseen tehtävissä ilmoituksissa, ympäristötarkastaja Kaisa Autio-Nousiainen kertoo.

– Pääosin jätteet ovat kotitalousjätteitä eli sohvia, kodinkoneita, huonekaluja, rakennus- ja purkujätteitä sekä toisinaan vaarallisia jätteitä kuten jäteöljyä.

Jätekuorma on maanomistajalle ikävä yllätys, sillä sen siivoaminen jää maanomistajalle. Hän voi halutessaan ilmoittaa asian poliisille.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuskin tekee tutkintapyynnön poliisille, jos jätteiden määrä on suuri tai kyse on vaarallisesta jätteestä.

– Tänä vuonna tutkintaan on tullut jo lähes kymmenkunta roskaustapausta. Viime vuonna tapauksia oli 15, kertoo rikoskomisario Leif Malmberg Itä-Uudenmaan poliisista.

– Kyllä näistä tapauksista aina muutama selviää, hän jatkaa.

Usein seurauksena on sakko. Jos teko aiheuttaa ympäristön pilaantumista, voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat