Paikalliset

Leena Zittling veisi terveystuntemusta europarlamenttiin – klaukkalalainen ehdolla eurovaaleissa

Leena Zittling on kampanjoinut eri puolilla Suomea. Lauantaina hän oli kampanjoimassa Nurmijärvi Openissa.

Riikka Laine

Klaukkalalaisen eurovaaliehdokas Leena Zittlingin mukaan nurmijärveläisten olisi ehdottoman tärkeää äänestää eurovaaleissa, sillä se toisi kansalaiset lähemmäksi Eurooppaa ja tekisi Euroopasta enemmän asukkaidensa näköisen.

Leena Zittling on yhdessä röykkäläisen Liisa Siraisen kanssa ainut nurmijärveläinen eurovaaliehdokas.

Kokoomusedustaja kertoo ilahtuneensa siitä, että hän on saanut paikallisesti tukea myös yli puoluerajojen.

– Useamman eri puolueen ihmiset ovat osoittaneet tukea minulle. Ehkä eurovaalit koetaan enemmän henkilövaaleina kuin puoluevaaleina, Zittling arvioi.

 

Ahkerasti ympäri Suomea kiertänyt ehdokas on huomannut myös sen, että äänestäjien keskuudessa eniten ovat nyt puhuttaneet populismin nousu, maahanmuutto ja ilmastoasiat.

– Moni miettii, että onko räyhäämällä asioiden hoito lisääntymässä. Mutta jos sitä ei toivo, niin silloin on tärkeää äänestää ja antaa ääni toisen tyyppiselle ehdokkaalle.

– Oli myös erittäin avartavaa, kun Mikkelin torilla mies tuli kertomaan, kuinka hän ei ymmärrä ilmakehän otsonipitoisuuksista, mutta sen hän tietää, että allergiat ovat lisääntyneet, vesi ei ole yhtä puhdasta kuin ennen ja porkkanatkin ovat vinoja. Ilmastoasiat koskettavat meitä kaikkia.

– Tärkein olisikin äänestää ehdokasta, joka veisi yhteisiä asioita europarlamentissa eteenpäin kansankielellä.

–  Asioita ei kannata pelätä, vaan esittää juuri niin kuin ne itse kokee, sillä edustajien tehtävä on toimia EU:n suuntaan tulkkeina, Zittling sanoo. 

 

Leena Zittling on klaukkalalainen 61-vuotias monitoiminainen, joka on toiminut liike-elämän palveluksessa yli 35 vuoden ajan ylemmissä johtotehtävissä terveysteknologiayrityksissä sekä johtamiskouluttajana.

Koska terveydenhuollon asiat ovat olleet hänelle tärkeitä työurankin aikana, korostuvat ne nyt myös vaalikampanjassa.

–  Arvioiden mukaan vuosien vuoteen 2050 mennessä yli 60-vuotiaiden määrä lähes kaksinkertaistuu Euroopassa ja ikääntymisen myötä monisairaudet lisääntyvät. Tarvitsemme uusia euroopanlaajuisia ohjelmia, jotta voimme vastata yhteiskunnallisen väestörakenteen muutoksiin. 

– Lisäksi tarvitsemme mikroyritysten kilpailukyvyn kiihdyttämistä, sillä tulevaisuuden talouskasvu on mikro ja pk-yritysten varassa. Niiden toimintaedellytyksiä on edelleen vahvistettava uudenlaisten toimintamallien avulla, Leena Zittling sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nurmijärvi sai ensimmäisen eurovaaliehdokkaan – Leena Zittling tähtää europarlamenttiin21.1.2019 08.45
Kokoomuksen puoluehallitus valitsi: Klaukkalalainen Leena Zittling jatkokaudelle28.6.2018 09.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat