Puheenaihe

Uuvuttaako Ikeassa kiertely? – Ei hätää, nyt voit vetää päiväunet tavaratalossa luvan kanssa

Nukkuminen on ensi viikonloppuna luvallista Ikea-tavarataloissa. Kuvituskuva. 

Lotta Åberg / Arkisto

Hyvät yöunet ovat perusta terveydelle, arjessa jaksamiselle ja oppimiselle – kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. 

Ikea Suomen unikyselyyn vastanneista lähes puolet ei nuku omasta mielestään riittävästi. Ikea kannustaa panostamaan hyvän unen tuotteisiin ja kutsuu asiakkaat päiväunille tavarataloihinsa tulevana viikonloppuna.

Suomen suurimmat päiväunet -tapahtuma järjestetään lauantaina ja sunnuntaina 18.–19. toukokuuta samaan aikaan kaikissa Suomen Ikea-tavarataloissa. Kaikki kymmenen minuutin mittaiset torkut makuuhuoneosastolla ottaneet saavat alennuskupongin hyvän unen tuotevalikoimaan, johon kuuluvat sängyt, patjat, peitteet, tyynyt, patjansuojukset ja vuodevaatteet.

– Hyvä uni kuuluu kaikille. Vietämme sängyssä noin kolmanneksen elämästä, joten oikeanlaisilla, omaa unta tukevilla nukkumisen tuotteilla on todella merkitystä. Itselleen sopivan sängyn ja patjan löytää usein vain kokeilemalla, joten tavarataloon kannattaa tulla pötköttelemään, kehottaa Idea Suomen makuuhuoneiden tuoteryhmäpäällikkö Mikael Nordberg

Ikean uniaiheiseen kyselyyn vastasi noin 12 000 yli 18-vuotiasta suomalaista. Kyselyyn vastanneista lähes puolet ei nuku omasta mielestään tarpeeksi. Vain noin kolmannes kyselyyn vastaajista nukkuu 8–9 tuntia yössä. Suurin osa nukkuu vain 5–7 tuntia yössä. Jopa 65 prosenttia nukkuu katkonaisia yöunia. 

– Kyselystämme selvisi, että moni nukkuu omasta mielestään liian lyhyitä ja katkonaisia yöunia. Tarvittava unenmäärä on yksilöllistä, mutta lähtökohtaisesti kaikki tarvitsevat laadukasta unta joka yö, muistuttaa Nordberg.

– Uni on perusta hyvinvoinnille, ja se palauttaa meidät päivän rasituksista. Kannustamme jokaista löytämään itselle sopivat nukkumisen tuotteet, jotta unelle luodaan optimaaliset olosuhteet.

Suosituimmat iltarutiinit kyselyn mukaan ovat television katselu ja lukeminen. Kolmannes vastaajista selaa puhelinta ennen nukkumaan menoa.

Reilu kolmannes täydentää yöunia päiväunilla. Valtaosa vastaajista ei nuku päiväunia lainkaan. 

– Päiväunilla ja lepohetkillä voi paikata huonosti nukutun yön vaikutusta sekä virkistää kehoa ja mieltä. Siksi kutsumme asiakkaamme päiväunille tavarataloihimme tulevana viikonloppuna, kertoo Nordberg. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Liian pitkään nukkuva voi sairastua yllättävästi – Tutkimus: Tämä on terveellisin määrä unta yössä4.9.2018 08.20
Suomen uusin Ikea tulee tänne – Jättitavaratalo nousee metron varteen ja meren rannalle16.4.2018 20.42
Kuluttaja testasi yli 60 kaiutinta – 89 euron Ikea-kaiutin pärjäsi 800 euron laatumerkkiä vastaan5.12.2018 08.33
Ostitko Ikeasta tämän ruokapöydän? – Tuotevika voi hajottaa koko huonekalun27.11.2018 09.11

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat