Paikalliset

Katutanssin riemua ja vauhdikkaita koreografioita

Aikuisten muodostelmajoukkue ylsi kuudennelle sijalle.

Taina Ilmarinen

Nurmijärven Tanssiopiston muodostelmajoukkueet osallistuivat viime viikonvaihteessa pidettyyn Street IKM & SM 2019 -kilpailuun Rovaniemellä.

– Olemme jo useamman vuoden osallistuneet Streetin SM-kilpailuihin kahden joukkueen voimin ja niin myös tänä vuonna, toteavat kisamatkaan tyytyväiset tanssinopettajat Taina Ilmarinen ja Lotta Wichmann.

2007–2004–syntyneisttä tanssijoista koostunut juniorimuodostelmajoukkue kilpaili Rovaniemellä pidetyssä kilpailussa vauhdikkaalla DO NOT Kill (Bill) -koreografialla, joka on täynnä nopeatahtisesti vaihtuvia muodostelmia, useampaa eri katutanssilajia ja nostoja unohtamatta.

– Valmistelimme koreografiaa syksystä lähtien pala palalta juuri näihin kilpailuihin tähdäten ja oli upeaa nähdä, kuinka loistavasti joukkue otti haastavatkin koreografian pätkät haltuun, kisaohjelman koreografioinut Ilmarinen tiivistää.

Teema, tarina ja musiikkivalinnat olivat Wichmannin ja Ilmarisen yhteistyössä aikaansaamat.

– Tytöt vetivät koreografian kisassa juuri oikealla asenteella ja täydestä sydämestä saaden myös yleisön syttymään ja kovaäänisesti kannustamaan. Joukkue sijoittui kilpailuissa 11. sijalle, mikä on hieno saavutus. Olemme valtavan ylpeitä koko joukkueesta, tytöt tekivät upeaa jälkeä ja toimivat loistavana käyntikorttina nurmijärveläiselle tanssin osaamiselle, Ilmarinen ja Wichmann iloitsevat.

Vielä paremmalle sijoitukselle kilpailuissa ylsi aikuisten muodostelmajoukkue, joka juniorijoukkueen tavoin koostuu 20 tanssille sydämensä antaneesta tanssijasta. Joukkue nappasi kilpailusta 6. sijan kivenkovassa finaalissa.

Aikuismuodostelma kilpaili SM-kisoissa Ilmarisen ja Wichmannin kädenjälkeä olevalla FREEDAM-koreografialla, jonka idea sai alkunsa taiteilija Frida Kahlosta ja vapautumisesta. Koreografia koostuu upeasti vaihtuvista muodostelmista ja monipuolisten liikkeiden kudelmasta, jossa tanssi, teema ja musiikki on sidottu kekseliäästi yhteen.

– Molemmat sarjat olivat tänä vuonna todella kovatasoisia ja aikuisten sijoittuminen kilpailun kärkikastiin oli upea huipennus kaikin puolin onnistuneelle kisamatkallemme, Wichmann kertoo.

– Monet aikuisten joukkueessa tanssivista ovat tanssineet meillä jo yli vuosikymmenen, mikä näkyy esityksessä. Vaikka aikuisten muodostelma onkin harjoitellut yhdessä vasta elokuusta lähtien, esityksestä huokuu se, että tanssijat ovat jo ehtineet hitsautua toimivaksi ryhmäksi, mikä auttaa esitykseen heittäytymisessä, oikean asenteen löytämisessä ja koreografian toteuttamisessa.

Kilpailuun osallistui NTO:lta myös yksi duo ja muutama soolo. Perjantaina duosarjassa kisasi Mariam Lahlou ja Riika Nummijoki, ja lauantaina kisasi naisten sooloissa Mea Tirkkonen ja Helmi Weselius. Sunnuntaina poikien sooloissa kisasi Miro Sorvari.

– Duo- ja soolosarjoihin osallistuminen on korvaamaton kokemus, josta oppii paljon sellaista, mitä ei voi oppia missään muussa tilanteessa, muistuttaa Ilmarinen.

NTO:n streetin kilpailujoukkueet kootaan vuosittain koetanssilla ja SM-kilpailut perinteisesti huipentavat joukkueiden kauden työn. Vuoden 2020 Streettanssin SM-kilpailut järjestetään Vantaalla, ja koetanssi kisajoukkueisiin on lauantaina 25.5. Molemmat tämän vuoden joukkueet pääsevät vielä esittämään kilpailukoreografiansa tanssiopiston Inspiraation lähteellä -kevätnäytöksissä, jotka ovat 16.–22.5. Monikossa.

– Vaikka näytösesityksestä ehkä puuttuu kisatilanteilla ominainen jännitys ja kilpailuihin kuuluva lataus, näytösvedot varmasti vedetään täysillä, sillä ollaanhan siinä viimeistä kertaa yhdessä lavalla tämän vuoden kisaporukan kanssa, Ilmarinen ja Wichmann lupaavat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat