Paikalliset

Partiolioppukunta järjesti Invalidiliiton jäsenille iltanuotioretken – "Väki tykkäsi aivan valtavasti"

Ilta sujui mukavasti yhteisen ohjelman merkeissä.

Viivi Niemi

Klaukkalalaisen partiolippukunta Klapasten seikkailijavartio järjesti Nurmijärven Invalidiliiton jäsenille iltanuotioretken Myllykoskelle.

Seikkailijaryhmä Nopeat selviytyjät on aktiivinen partioryhmä Klaukkalasta. Seikkailijaryhmä koostuu 9–11-vuotiaista lapsista. Suurin osa lapsista on ollut mukana jo kolmatta vuotta.

Partioryhmä on vuosien aikana tehnyt kymmeniä ja kymmeniä retkiä ja tutustunut partio-ohjelman mukaisiin vierailukohteisiin. Ryhmä on käynyt muun muassa jätevoimalassa, opettelemassa hengenpelastusta Rajamäen uimahallilla, Saviklaneetissa tekemässä partiotunnukset savesta ja monta muuta kivaa ja opettavaista.

Vähintään kerran vuodessa Nopeat selviytyjät järjestävät yhden hyvän mielen tapahtuman jollekin kohteelle. Tapahtumalla tai vierailulla on tarkoitus tuoda hyvää mieltä erityisryhmille ja opettaa samalla lapsille tasa-arvoisuudesta erilaisuudesta huolimatta sekä lähimmäisen auttamisen merkitystä.

Nopeat selviytyjät ovat käyneet muun muassa ystävänpäivänä Rinnekodin asukkaita ilahduttamassa sekä laulamassa vanhainkodissa.

Tällä kertaa idea hyvän mielen päivään tuli yhden lapsen äidiltä. Nurmijärven Invalidiliiton jäsenet olivat mielellään lähdössä metsään iltanuotiolle, mutta retken järjestäminen pelkästään omin voimin on haastavaa.

Retki järjestettiin Nurmijärven upeissa maisemissa Myllykoskella. Partiolaiset auttoivat vieraita iltanuotion äärellä, paistoivat makkaraa, keittivät trangialla kahvia ja iltanuotion tunnelmaan liittyi luonnollisesti perinteiset nuotiolaulut. Partiolaiset opettivat myös vieraille partioleikkejä ja -huutoja.

Nurmijärven yhdistyksen edustaja Olli Einistö muistuttaa, kuinka tärkeää on huolehtia kunnan puolesta esteettömyydestä myös metsään ja luontoon. Tällä hetkellä Nurmijärvellä ei ole yhtään luontopolkua, johon pääsisi myös pyörätuolilla.

– Partio on ihana harrastus, jossa tärkeintä on yhdessä tekeminen ja kokeminen. Jokainen ihminen on arvokas juuri sellaisena kuin on, eikä partiossa mitata osaamista pelkästään yksilösuoritusten perusteella. Jatkuvaa suorittamista on ihan riittämiin muualla, sanoo Nopeiden selviytyjien sampo eli vetäjä Viivi Niemi.

– Partiossa haluamme mahdollistaa, että lapsi/nuori voi olla täysin oma itsensä, iloita ystävistä ja nauttia luonnosta, Niemi toteaa.

Annikki Räsänen kuvaili retkeä nuorison kielellä semi-mahtavaksi ja todella ihanaksi. Lapset olivat Annikin mukaan todella hauskoja ja hän toivoi aidosti, että voisivat viettää yhteistä iltaa toistekin. Ehkä seuraavalla kerralla partiolaiset vierailisivat Invalidiliiton kerhotiloissa. Samanaikaisesti yksi lapsista hihkaisee:

– Toivottavasti vielä tavataan, kivaa oli.

Olli Einistö oli myös tyytyväinen.

– Väki tykkäsi aivan valtavasti, ei tässä voi olla kuin tyytyväinen.

Invalidiliitto viettää Helppo liikkua -viikkoa tänä keväänä (14.-20. toukokuuta) Invalidiliiton 80-vuotisjuhlavuoden merkeissä, sillä juhlavuoden teemana on esteettömyys ja yhdenvertaisuus.

Esteettömyys kuuluu kaikille ja yhteinen metsäretki partiolaisten kanssa todisti taas, kuinka jokaisella meillä tulee olla mahdollisuus päästä myös esim metsään nauttimaan luonnosta.

Ilta päättyi iloisissa tunnelmissa partiolaisten perinteiseen tapaan sisaruspiiriin.

Nurmijärven Invalidiliitto ja partiolaiset

Tavoitteet

Nurmijärven Invalidiliitto ry:n tarkoituksena on edistää fyysisesti vammaisten ja toimintaesteisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan yhdenvertaisina ja täysivaltaisina jäseninä ja valvoa heidän oikeuksiaan yhteiskunnassa sekä kehittää heidän mahdollisuuksiaan yhdessäoloon.

Partio on maailmanlaajuinen nuorisoliike, jonka tavoitteena on kasvattaa lapsista ja nuorista vastuuntuntoisia kansalaisia. Partio on monipuolista harrastustoimintaa, jonka tarkoituksena on tukea ihmisen kasvua ottaen huomioon ihmisen kehitysvaiheet ja yksilölliset ominaispiirteet.

Partiokasvatuksen tavoitteena on, että yksilö toimii aktiivisesti ja vastuuntuntoisesti suhteessa omaan itseensä, toisiin ihmisiin, yhteiskuntaan ja ympäristöön. Partiossa oppii taitoja, tietoja, asenteita ja arvoja, jotka auttavat elämään kokonaista ja täysipainoista elämää. Ennenkaikkea partiossa viihdytään yhdessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat