Paikallisurheilu

Charlotte Kajander on ikäistensä aatelia – 13-vuotias klaukkalalainen pärjää monessa lajissa

Aitajuoksuissa Charlotte Kajander on tällä hetkellä lähinnä ikäluokkansa terävintä kotimaista kärkeä.

Matti Hannula

Tammikuussa 13 vuotta täyttänyt klaukkalalainen Charlotte Kajander on yleisurheilussa ikäluokkansa kansallista aatelia. Hänellä on kisarepertuaarissaan useita lajeja ja harjoittelurepertuaarissaan vielä enemmän.

Kajander on urheillut puolitoista vuotta Helsingin IFK:n väreissä edustettuaan sitä ennen viisi vuotta Nurmijärven Yleisurheilua.

– NYU:sta sain todella hyvät pohjat. Mutta HIFK:ssa olen päässyt harjoittelemaan talvisin paljon enemmän sisällä. Sen vuoksi on ollut vähemmän vammoja ja sen myötä nopeampaa kehitystä, Kajander sanoo.

HIFK:ssa hän harjoittelee viime joulukuussa perustetussa yhdeksän tytön kilparyhmässä, jota valmentavat Eeva Kantomäki ja Markus Ainasoja. Ryhmässä on kolmen eri ikäluokan tyttöjä, Kajander kuuluu iältään keskimmäiseen. Hän pelasi aiemmin vantaalaisessa PuHu Junioreissa koripalloa, mutta se on nyt jäänyt.

– Aika ei riitä. Yleisurheilu oli itsestään selvä valinta, Kajander toteaa.

Klaukkalan ruotsinkielisen Vendlaskolanin kuudetta luokkaa vielä viikon verran käyvä urheilijalupaus juoksi viime kesänä 200 metrin aidoissa ikäluokkansa kolmanneksi parhaan ajan. Menneellä hallikaudella hän pinkoi 60 metrin aidat aikaan 9,80, joka jäi vain yhden sadasosan talven kotimaisesta kärkiajasta Kajanderin ikäluokassa.

Tammikuussa Charlotte Kajander kävi Ruotsin Örebrossa perinteisissä kaikkien ikäryhmien hallikisoissa, missä on aina osallistujia myös Norjasta ja Suomesta. Siellä hän voitti sekä 60 metrin aidat että kuulantyönnön uusilla ikäluokan kisaennätyksillä ja otti kakkossijan paitsi 60 metrin sileällä myös pituus- ja korkeushypyssä.

Kajanderin tulevan kesän ykköstavoite on Lahden Youth Athletics Games 14.–16. kesäkuuta.

– Siellä pystyy osallistumaan viestien lisäksi korkeintaan neljään henkilökohtaiseen lajiin. Juoksen siellä 60 metrin aidat sekä sileän ja näillä näkymin hyppään pituutta ja korkeutta, Kajander kertoo.

HIFK:n viestijoukkue oli viime talvena hallissa varsin voitokas, joten klaukkalalaisella on hyvät mahdollisuudet saada YAG:stä täydennystä palkintokaappiinsa sekä henkilökohtaisista lajeista että viesteistä.

Yleisurheilun SM-titteleistä kilpaillaan vasta 14-vuotiaiden ikäluokasta alkaen. Kajanderilla on silti mahdollisuus jo tulevana kesänä päästä vuotta itseään vanhempien SM-kisoihin, mikäli hän rikkoo tulosrajan. 100 metrillä hänellä on ehkä siihen parhaat mahdollisuudet.

– Katsotaan nyt. SM-kisoihin ehtii kyllä myöhemminkin.

Seuravaihdon myötä Charlotte Kajanderin kotikenttä on vaihtunut Klaukkalasta Eläintarhan idyllisiin maisemiin. Tulevana maanantaina hän kisaa pitkästä aikaa entisellä kotikentällään, kun NYU järjestää Klaukkalan sprintit.

 

Maanantaina 27.5. klo 17.30 alkaen Klaukkalan urheilukentällä Nurmijärven Yleisurheilun avoimet pikajuoksukilpailut.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat