Paikallisurheilu

Harrasteluistelu uuteen kukoistukseen – Nurmijärven Taitoluistelijoille merkittävä seuratuki

Nurmijärven Taitoluistelijoidn pieniä luistelijoita.

Katja Lähteenmäki

– Saimme harrasteluistelutoimintamme kehittämiseen opetus- ja kulttuuriministeriöltä merkittävän seuratuen, joka on tarkoitus kohdistaa luistelukoulu- ja harrastajaluistelumme kehittämiseen ja monipuolistamiseen, kertoo seuran harrasteluistelusta vastaava Katja Lähteenmäki.

– Saatu kehittämistuki sekä se, että NTL valittiin Etelä-Suomen Liikunnan ja Urheilun alueen Vuoden Tähtiseuraksi osoittaa, että olemme tehneet työmme hyvin, toteavat Lähteenmäki ja seuran puheenjohtaja Kaisa Sainio.

– Seuratukea hyödynnetään vahvistamalla seuran valmennusosaamista, jota kautta pystymme tarjoamaan myös harrasteluistelulle lisää etenemispolkuja, Lähteenmäki kertoo.

Hänen mukaansa taitoluistelu näyttäytyy helposti vaativana kilpaurheiluna, mutta se on myös oiva tapa liikkua, kehittää kehonhallintaa ja itsensä ilmaisua.

 

Ennen muuta hän pitää sitä tapana nauttia liikunnan riemusta.

– Meillä on ennestään toiminut luistelukoulujen ja harrastajien lisäksi myös edistyneiden harrastajien ryhmiä ja nyt pystymme lisäämään niiden rinnalle myös Taitajat -ryhmän, jossa luisteleville tehdään kilpailuohjelma, joilla halukkaat voivat kokeilla kilpailemista ns. Taitajat -sarjoissa, Lähteenmäki jatkaa.

Itsekin aikuisten harrastajasarjassa kilpailevan Sainion mukaan jo pelkän kilpailuohjelman opettelu tuo luisteluun uusia tasoja ja edistyneemmille tervetulleita lisähaasteita.

– Askeleiden ja elementtien yhdistäminen sarjoiksi sekä liikkeiden rytmittäminen musiikkiin haastavat luistelijaa aivan eritavoin kuin yksittäisten hyppyjen tai piruettien opettelu.

– Minusta parasta on nimenomaan ohjelman rakentaminen, sen kokonaisuuden opettelu sekä ohjelman tulkinta. Olen tosi innoissani siitä, että pystymme tarjoamaan tämän vaihtoehdon nyt myös harrastepolkumme jatkoksi, Sainio iloitsee.

 

Harrastepolun monipuolistamisen lisäksi seura tulee lisäämään harrasteluistelijoidensa oheisharjoittelumahdollisuuksia sekä heille suunnattuja kursseja.

Myös harrastajaluistelijoiden näkyvyyttä seuran tapahtumissa sekä heidän yhteisöllisyyttään halutaan lisätä.

– Olisi tosi hienoa, jos saisimme yhdessä harrastajiemme kanssa kehitettyä heille sopivan keskustelukanavan tai –tavan, jota kautta saisimme jatkossa heiltä suoraan toiveita ja ideoita seuratoiminnan kehittämiseen, Sainio toivoo.

Ilmoittautuminen seuran syyskuussa alkaviin harrasteryhmiin on käynnissä.

– Meillä harjoitellaan pienissä luistelijoiden tasonmukaisissa ryhmissä koulutettujen ohjaajien ja ammattivalmentajien opastuksella leikkejä, temppuratoja ja naamiaisluisteluja hyödyntäen, Sainio kertoo.

 

Vaikka syksyn luistelukoulujen alkuun on vielä kuukausia, niiden suunnittelut ovat jo käynnissä.

– Parasta luistelukouluissa on aina se, kun alkuviikkojen tasapainon tavoittelun ja ohjaajien avustuksella otettujen ensimmäisten potkujen jälkeen nuorimmatkin hoksaavat, mistä on kyse ja lähtevät hymyssä suin ilman tukea ohjaajien mukana leikistä toiseen, kertoo harrasteluistelua seurassa vuosia luotsannut Lähteenmäki.

 

Lisää tietoa NTL:n harrasteluisteluryhmistä sivustolta www.nurmijarventaitoluistelijat.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nurmijärven Taitoluistelijat etsii kilpailukokemuksia – seuralla jo kymmenen finaalipaikkaa tähtisarjojen aluemestaruuksiin28.1.2019 20.10
Nurmijärven Taitoluistelijat Olympiakomitean tähtiseuraksi – "Tämä on iso juttu"30.10.2018 11.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat