Puheenaihe

Oulun seksuaalirikoksista uusia syytteitä: kaksi miestä oikeuteen, uhrina alaikäinen lapsi

Oulun seksuaalirikosten selvittely jatkuu yhä: kesäkuussa alkaa oikeuskäsittely tapauksessa, jossa kaksi miestä on käyttänyt hyväkseen alaikäistä tyttöä. 

Terhi Marttinen / Arkisto

Kihlakunnansyyttäjä on tänään nostanut syytteitä Oulussa 14. heinäkuuta 2018 tehdyistä seksuaalirikoksista. Syytteet on nostettu kahta ulkomaalaistaustaista miestä vastaan. Epäillyt rikokset ovat kohdistuneet samaan asianomistajaan.

Vuonna 1999 syntynyt mies on syytteessä törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän on vangittuna. Toinen, vuonna 2000 syntynyt mies on syytteessä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vastaajat ovat kiistäneet epäillyt rikokset.

Asian pääkäsittely pidetään Oulun käräjäoikeudessa 11.–13. kesäkuuta. Haastehakemus ja siihen liittyvä esitutkintamateriaali tulevat julkisiksi, kun asia on ollut ensimmäisen kerran esillä käräjäoikeuden suullisessa käsittelyssä, ellei käräjäoikeus toisin määrää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Oulun alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista ensimmäinen tuomio – Yle: Oikeus korotti tuomiota koska lapsi oli alle 10-vuotias ja luotti erityisesti tekijään20.3.2019 15.54
Tilastokeskuksen yliaktuaari: Seksuaalirikoksista epäiltyjä kaksoiskansalaisia on tilastojen perusteella vähän26.1.2019 11.25
Tuoreet tilastot seksuaalirikoksista julki – näin lisääntyivät raiskaukset ja lasten hyväksikäytöt17.1.2019 11.08

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat