Paikalliset

Kellokosken sairaalakoulu joutuu muuttamaan

Kalliomaan koulun rehtori Mika Saatsi täyttää muuttolaatikoita, sillä koulu joutuu muuttamaan.

Anton Soinne

Nurmijärveläistenkin käyttämä Kalliomaan sairaalakoulu joutuu muuttamaan. Tähän päädyttiin Tuusulan kunnan ja HUSin välisissä neuvotteluissa viime viikolla.

– Syksyn koulu joutuu olemaan väistössä, mutta tavoitteena on, että kevätlukukausi alkaa pysyvissä tiloissa, Tuusulan tilapalvelupäällikkö Ritva Lappalainen kertoo.

Lappalainen vetoaa asioiden keskeneräisyyteen eikä paljasta, missä pysyviksi suunnitellut tilat sijaitsevat ja minkälaiset ne ovat.

– Sen uskallan kuitenkin luvata, että ne ovat vähintään yhtä laadukkaat kuin Kalliomaan koulun nykyiset tilat Ohkolan entisessä sairaalarakennuksessa. Kesäkuussa on varmasti jo enemmän kerrottavaa.

 

Väistöön koulu lähtee aivan naapuriin, Kellokosken sairaalakampuksen päärakennukseen Kartanoon. Yhden lukukauden – näillä näkymin vain yhden – takia rakennuksessa ei isoa remonttia tehdä.

– Jos asiat etenevät suunnitellusti, tämän asian kanssa voi elää, mutta lopullisesti tai edes pidempään koulu ei missään tapauksessa voi Kartanoon jäädä, koulun rehtori Mika Saatsi sanoo.

 

Sairaalakoulun tilalle Ohkolan vanhaan sairaalaan muuttaa jo kesällä HUSin oikeuspsykiatria, jonka potilaita hoidetaan nyt Kellokosken sairaalakampuksella.

– Muutto on pakon sanelema, koska oikeuspsykiatrian nykyisissä tiloissa on vakavia sisäilmaongelmia, Lappalainen toteaa.

Siitä Tuusulan kunta ja HUS ovat yhtä mieltä, ettei oikeuspsykiatrian vaativia potilaita ja Kalliomaan koulun vakavasti oireilevia lapsia sekä nuoria voi saman katon alle pistää, vaikka vanhassa sairaalassa tilaa onkin.

 

Lappalaisen mukaan kunnan viimeisimmät keskustelut HUSin kanssa on käyty hyvässä hengessä, vaikka alku olikin nihkeä.

– Sanelua, Lappalainen kiteyttää.

Kunnalla on Kalliomaan sairaalakoulun nykyisistä, HUSin omistamista tiloista voimassaolevat vuokrasopimukset, joista HUS halusi päästä eroon.

Asiat kärjistyivät siihen pisteeseen, että kunta oli jo hakemassa ratkaisua kiistaan oikeusteitse. Kun HUS perui vuokrasopimusten irtisanomisen, kunta veti haasteen pois ja neuvotteluja jatkettiin.

 

Kalliomaa on 40-paikkainen avohoidollinen sairaalakoulu, joka tarjoaa oppilaspaikkoja myös nurmijärveläisille erikoissairaanhoidon piirissä olevilla lapsille ja nuorille.

Valtaosa oppilaista on paikalla koko lukuvuoden tai -kauden, mutta kouluun voi tulla myös kuukaudeksi ns. tukijaksolle. Oppilaat ovat 5.–9. -luokkalaisia eli 11–17 -vuotiaita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat