Paikallisurheilu

NJS kärsi otteluruuhkasta – kolme ottelua viikon sisällä

NJS:n topparina viime syyskierroksen pelannut Ahmed Said Ahmed pelaa nyt VJS:n puolustuksessa. Tässä hän ennättää Joni Murtomaan maalintekoyrityksen tielle. Maalivahti Jalmari Karvinen varmistaa.

Matti Murto

Kevätkautta on nyt tahkottu kuusi kierrosta eli hiukan yli puolivälin ja Nurmijärven Jalkapalloseura on sarjataulukossa yhdeksäntenä. Kausi käynnistyi Mikkelissä, jossa sarjaa tappioitta johtava toinen Kakkosen mikkeliläinen MP voitti 2–0.

Pistetili avautui 1–1 tasapelillä Järvenpään Palloseuraa vastaan äitienpäivänä Klaukkalan tekonurmella. Tony Lehtimäki vei isännät 1–0 johtoon, mutta Kron Rexhepi puski järvenpääläiset tasoihin ensimmäisen puoliajan lopussa.

Seuraava piste tuli Lappeenrannasta, jossa NJS oli avausjakson jälkeen yhtä lohkon ennakkosuosikkeihin lukeutuvaa PEPO:a vastaan tauolle mentäessä 0–2 tappiolla, mutta nousi hienon taistelun jälkeen toisella puoliajalla Lassi Vainikaisen ja Yassin Daoussin maaleilla tasoihin.

Varsinainen ruuhka käynnistyi Töölössä Bolliksella, jossa Ykkösestä pudonnut Klubi 04 voitti 2–0 (1–0). Peli oli sikäli havainnollinen, että Klubin talentit syöttivät tarkemmin ja ottivat syöttöjä haltuun paremmin kuin NJS, mutta pelilliset hedelmät kypsyvät hitaasti.

Seuraava peli oli vain kahden lepopäivän jälkeen helatorstaina kotinurmella. Vastaan tuli Hollannin ja Slovenian pääsarjoissa pelanneen Marko Kolsin johdolla komeasti Kakkoseen noussut VJS. Peli kulki varsin tasaisesti päästä päähän. Molemmille siunaantui muutama hyvä maalipaikka, mutta vasta viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Konta Bio onnistui läpäisemään VJS:n puolustuksen toppariparin välistä ja laukoi Joni Murtomaan pitkän avauksen maaliin. Voitolla NJS nousi tasapisteisiin VJS:n kanssa.

Lepoaikojen vaikutuksia pelien tuloksiin on tutkittu perusteellisesti ja on yksiselitteisesti selvää, että vain kahden päivän lepoaika otteluiden välissä on joukkueelle epäreilu, jos vastustaja on levännyt päivänkin pitempään. Nyt NJS pelasi kahden sijasta kolme ottelua peräkkäin vain kahden vuorokauden lepotauoilla ja näistä kaksi vieraskentillä.

Sunnuntain retki Mikkelin Pallo-Kissojen vieraaksi tiedettiin siis jo etukäteen raskaaksi, mutta joukkue osoitti selvästä väsymyksestä huolimatta hurjaa taisteluhenkeä.

Ottelun ainoa maali syntyi pelin alussa seitsemännellä minuutilla, kun Otso Knuuttilan avaus osui isäntien Ville Teräsrantaan, joka hyödynsi saamansa lahjan. Teräsrannan maali jäi ottelun ainoaksi. NJS otti loppua kohti pelin yhä selvemmin haltuun, ja muutama hyvä paikka saatiin luotua, mutta hallinnasta huolimatta tulosta ei syntynyt.

Lohkon tilanne on kaksijakoinen. Khdan pisteen sisällä (9–11) kärjessä on seitsemän joukkuetta: MP, Klubi 04, MiPK, PEPO, JIPPO, Viikingit ja Reipas. Seuraavat neljä ovat 4–5 pisteessä: VJS, NJS, Kiffen ja JäPS. Näistä JäPS on putoamisviivan alla ja perää pitää Sudet yhdellä pisteellään.

NJS on pelannut kuusi peliä ja vain kaksi kotona. Seuraava peli Viikinkejä vastaan on Klaukkalassa kotinurmella ensi sunnuntaina 9.6. klo 18.30.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat