Paikalliset

Vaikuta Nurmijärven järvien ja juomaveden puhtauteen – osallistu neuvontaan

Asukkaille annetaan opastusta jätevesien käsittelyssä, jotta muun muassa Sääksjärvi (kuvassa) sekä muut vesistöt pysyisivät puhtaina.

Riitta Ketola

Viime viikolla pyörähti käyntiin yhdeksäs vuosi hajajätevesineuvontaa Nurmijärvellä. Tänä vuonna Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistyksen neuvonta kohdennetaan kunnan pohjavesialueille.

Neuvontaa tehdään kesäkuussa Valkojan ja Kiljavan pohjavesialueilla, jotka ovat antoisuuksiltaan suurimmat ja tärkeimmät kunnan pohjavesialueista.

– Jätevesien käsittelyä tehostamalla voit vaikuttaa oman juomaveden puhtauteen, muistuttaa Paula Luodeslampi vesiensuojeluyhdistyksestä.

Nurmijärven vesilaitoksen jakama talousvesi on nurmijärveläistä pohjavettä kaikissa taajamissa Kirkonkylässä, Klaukkalassa, Rajamäellä, Röykässä ja Nukarissa. Vesilaitoksen toiminta-alueella on noin 35 000 ihmistä, mikä on noin 82 % kunnan väestöstä. Loput kiinteistöistä saavat talousvetensä omista kaivoista ja myös niiden veden laatua kannattaa vaalia.

Jätevesien tehokas puhdistaminen lisää myös virkistyskäytön mahdollisuuksia. Kunnan ylpeydet, Sääksjärvi ja Vaaksinjärvi, houkuttelevat uimareita kauempaakin. Klaukkalan kupeessa sijaitseva Valkjärvi on tärkeä virkistyspaikka, jonka vedenlaatua kannattaa yrittää parantaa kaikin keinoin. Herusten järvet, kunnan läpi virtaavat joet ja pienvesistöt ovat myös tärkeitä lähialueen asukkaille.

– Pidetään yhdessä huolta kansallisomaisuudestamme, kannustaa Luodeslampi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat