Paikalliset

Lounaskahvila Rosetti avasi Klaukkalassa – luvassa kevyttä ja värikästä

Yrittäjä Raisa Liski haluaa englantilaisuuden maistuvan ja näkyvän Lounasravintola Rosetissa.

Taina Joutsen

Raisa Liski haluaa tarjota asiakkailleen terveyspainotteista, kevyttä, värikästä ja maistuvaa ruokaa. Sitä varten hän on perustanut Klaukkalaan Lounaskahvila Rosetin, jonka avajaisia vietettiin perjantaina.

Lounaaksi Rosetissa tarjotaan keittoa ja salaattia. Valittavana on päivittäin liha/kalapainotteinen keitto sekä vegaaninen keitto. Lounastaja voi nauttia sekä salaatin että keiton, pelkän keiton tai pelkän salaatin. Saatavana on myös take away -salaatteja.

– Haaveeni on laajentaa tarjontaa joskus myöhemmin annosruokiin, Liski kertoo.

Lounaskahvila Rosetissa on tarjolla myös kakkuja ja muuta makeaa. Gluteenittomat ja vegaaniset leivonnaiset kuuluvat päivittäin vaihtuvaan herkkuvalikoimaan.

– Tykkään kokeilla, mutta valikoimissa on myös pullaa ja muita perusmakuja, kahvilayrittäjä lupaa.

Leivonnaiset samoin kuin muu tarjonta on Raisa Liskin omin käsin valmistamaa. Itse tehty onkin yksi Rosetin valteista.

Liski toivoo kuitenkin löytävänsä paikallisia yrittäjiä, joiden kanssa voisi tehdä yhteistyötä esimerkiksi leivonnaisten osalta. Näin oma työtaakka kevenisi ja paikalliset yrittäjät saisivat uusia työtilaisuuksia. Liski haluaa myös käyttää ja tuoda esille nurmijärveläisten maatalousyrittäjien tuotteita.

– Haluan, että myös englantilaisuus näkyy Rosetissa. Täällä onkin tarjolla monenlaista teetä, erityisesti yorkshireläisiä laatuja. Englantilaisuus tulee näkymään myös leivoksissa, Liski kertoo.

Englanti ja englantilaisuus liittyvät Raisa Liskin opiskeluaikoihin. Valmistuttuaan Kotkan merenkulkuoppilaitoksesta laivakokiksi hän lähti 19-vuotiaana Leedsiin jatko-opiskelemaan ravintola-alaa ja asui siellä joitakin vuosia.

Raisa Liskillä on noin 20 vuoden kokemus ravintola-alalta. Nurmijärvellä hän on asunut kymmenisen vuotta. Vuosi sitten hän perusti Pitopalvelu Pikeeri ja Pasteijan, jota on pyörittänyt tähän asti Karhunkorvesta käsin. Nyt myös pitopalveluyritys toimii Rosetin tiloissa.

– En voi sanoa, että haaveissani olisi aina ollut oma yritys, mutta se hetki on nyt tullut. Elämäntilanteeni on hyvä ja olen aiempaa varmempi itsestäni ja osaamisestani, Liski miettii yrittäjyyttään.

Lounaskahvila Rosetti (Kuonomäentie 2, Klaukkala) avoinna ma–pe kello 9–15. Pitopalvelu Pikeeri ja Pasteija avoinna sopimuksen mukaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat