Urheilu

Vettel antoi palaa: "Kyse on kuitenkin kilvanajosta ja maalaisjärjestä" – katso kohutilanne videolta

MTV Uutisvideo

Sebastian Vetteliltä vietiin Kanadan F1-kisan voitto tuomaripäätöksellä. Vettel oli ajautunut ulos radalta ja palasi radalle tuomariston mielestä vaarallisesti. 

Vettel sai viiden sekunnin aikasakon, joka ratkaisi voiton Lewis Hamiltonille. Ensimmäisenä Vettel kyllä ajoi maaliin, mutta Hamilton nousi tuloksissa voittajaksi. 

Moni katsoja oli ravoissaan. Myös monet F1-vaikuttaja, kuten maailmanmestarit Nigel Mansell ja Jenson Button ovat kritisoineet Vettelin aikarangaistusta. 

Vettel itse laukoi lehdistötilaisuudessa F1:n nykytilasta suoraa tekstiä. Kritiikki oli kylmää:

– Kyse ei ole vain tämän päivän päätöksestä. On ollut muitakin päätöksiä. Ja radiossa meillä on "virallinen kieli", joka on mielestäni väärin. Meillä tulisi olla oikeus sanoa, mitä ajattelemme, Vettel kommentoi.

– En ole tyytyväinen tähän, jota näemme niin usein. Kyse on kuitenkin kilvanajosta. Maalaisjärjestä. Mielestäni sarjan pitäisi olla muuta kuin se tällä hetkellä on. Kaikesta väitellään, kuten "sain etua, en saanut etua, vältin kolarin ja kaikkea tätä". Se on vain väärin. Sitä varten emme ole autoissa.

– F1:n nykytilasta en pidä. Kuulostamme lakimiehiltä virallista kieltä käyttäessämme, eikä se palvele sarjan ja yleisön etua. Tämä ei ole se urheilusarja, johon rakastuin katsellessani sitä lapsena.

Katso videolta, miten Vettel kurvasi Hamiltonin eteen.

 

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tuomaripäätös vei voiton Vetteliltä, ja nyt kuohuu – "Surullista, että taistelu viedään pois meiltä katsojilta"10.6.2019 08.47

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat