Puheenaihe

HS: Helsingin lastensairaalan potilashuoneet kuumenivat helteillä tuskaisiksi 26 asteen pätseiksi – Toimialajohtaja: "Ilmanvaihdon toimivuus tiedetään tulevilla helteillä"

Yli miljoona suomalaista lahjoitti rahaa Uudelle lastensairaalalle. Avajaisia juhlittiin vuosi sitten.

Päivi Tuovinen

Helsingin uuden lastensairaalan ilmastoinnin tila on tuskastuttanut sairaiden lasten vanhempia. Viime päivien helteinen sää on lämmittänyt rakennusta siten, että teho-osaston potilashuoneissa lämpötila on noussut 26 asteeseen, kertoo Helsingin Sanomiin yhteyttä ottanut äiti.

Helsingin Sanomien haastatteleman Husin lasten ja nuorten sairauksien tulosyksikön toimialajohtajan Jari Petäjän mukaan kuumuuden tunnetta on voinut olla ainakin joissakin vuodeosaston huoneissa. Kyseessä on hänen mukaansa odotettu tilanne.

– Olisi ollut aivan ihmeellinen tilanne, jos talo olisi lämpötilansäädöltään ensimmäisen hellejakson aikana täysin kohdillaan. Kyseessä ei ole vika, vaan ihan odotettu tilanne, Petäjä sanoo Helsingin Sanomien jutussa.

Jutussa kerrotaan, että auringon paistaessa lämpenee varsinkin se käytävä, jota pitkin vanhemmat kulkevat lastensa luo. Käytävän seinä on suurta ikkunaa, jutussa kuvaillaan. Koska vanhempien käytävän ja potilashuoneen välinen seinäkin on lasia, lämmennyt käytävätila lämmittää myös hoitohuoneita.

Petäjän mukaan viikonlopun tapahtumista ei voida vetää sellaista johtopäätöstä, että uuden lastensairaalan ilmanvaihto olisi riittämätön. Ilmanvaihdon toimivuus saadaan testattua seuraavien helteiden aikana, jutussa kerrotaan.

– Kun tulee seuraava helle, saamme vasta tietää, toimivatko säädöt. Tämä asia on työn alla niin kauan, että me tiedetään sen seuraavalla hellejaksolla olevan kunnossa, Petäjä kommentoi Helsingin Sanomille.

Lisäksi sairaala aikoo pitää käytävän kaihtimet kiinni tulevilla helteillä.

Uusi lastensairaala otettiin käyttöön viime syyskuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat