Puheenaihe

Jättikauppa: Fazer myy 1000 ravintolaansa, ostajana brittifirma – "Hinnaksi on sovittu noin 475 miljoonaa euroa"

Fazer Food Servicen kesäistä lounasruokaa.

Fazer Food Services

Fazer-konserni myy 1 000 ravintolaansa, joista 500 on Suomessa. Fazer on allekirjoittanut sopimuksen Fazer Food Servicesin myynnistä brittiläiselle Compass Group PLC:lle, joka on maailman johtava ruokailupalveluiden tarjoaja, joka toimii 45 maassa. Kauppa edellyttää Euroopan komission hyväksyntää.

Fazer Food Services on Pohjoismaissa merkittävä ruokailupalveluiden tarjoaja, se tunnetaan esimerkiksi lounasravintoloistaan. Fazer-konserni keskittyy jatkossa kuluttajatuotteisiin ja suoraan kuluttajaliiketoimintaan.

– Kaikilla Fazerin liiketoiminnoilla on erinomaiset kasvumahdollisuudet, mutta jokaisella on omat erityiset investointitarpeensa. Tästä johtuen olemme päättäneet yhtenäistää konsernin liiketoimintaportfoliota voidaksemme keskittyä näihin kasvumahdollisuuksiin. Fazer Food Services voi kaupan toteutuessa aloittaa uuden vaiheen, jossa se saa vahvaa tukea kasvaa ja kehittää edelleen liiketoimintaansa. Fazer-konserni puolestaan aikoo hyödyntää yrityskaupasta saatavat varat kasvustrategiansa toteuttamiseen, sanoo Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum

Yrityskaupan kokonaishinnaksi on sovittu noin 475 miljoonaa euroa pois lukien kaupantekohetken taseeseen liittyvät oikaisut sekä mahdollisen lisäkauppahinnan lisäpotentiaalin. Fazer Food Servicesin koko henkilöstö, noin 7 000 henkeä, on osa yrityskauppaa. Fazer Food Servicen 1 000 ravintolasta 500 on Suomessa, 230 Ruotsissa, 150 Tanskassa, 120 Norjassa ja tuotantokeittiö Virossa. Fazer Food Servicen liikevaihto viime vuonna oli 600 miljoonaa euroa.

Compass Group PLC:n konsernijohtaja Dominic Blakemore toteaa sopimuksesta seuraavaa:

– Fazer Food Services on erittäin arvostettu toimija Pohjoismaissa ja kuten Compass Group PLC, se on keskittynyt korkealaatuiseen ruokaan, ruokainnovaatioihin, vastuullisuuteen ja vahvaan asiakaspalveluun. Olen innoissani, että yhdessä alueella työskentelevien kollegojen kanssa voimme vahvistaa edelleen tarjontaamme asiakkaille Pohjoismaissa.

Compass Group PLC on maailman johtava ruokailupalveluiden tarjoaja, jonka liikevaihto on noin 26 miljardia euroa. Se toimii 45 maassa, työllistää 600 000 ihmistä ja tarjoaa vuosittain 5,5 miljardia ateriaa. Yritys on erikoistunut tarjoamaan ruokailupalveluita vakiintuneella brändiportfoliolla keskeisissä sektoreissaan, joita ovat Business & Industry, Healthcare & Seniors, Education, Sports & Leisure and Defence, Offshore & Remote.

Compass Group PLC -yhtiö toimii 45 maassa yhteensä 55 000 kohteessa, joissa on yhteensä 600 000 työntekijää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

40 miljoonan euron tehdas Lahteen – Fazer investoi innokkaasti ksylitoliin, jota valmistetaan kauran kuorista5.3.2019 16.11

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat