Paikalliset

Kirkkotiellä autoillut vaatii korvausta auton rikkoutumisesta – kunta pysyy tiukkana

Kunta ei maksa vaatimuksen mukaan työmaa-alueella vaurioituneen auton korjaamista.

Riikka Jokinen

Nurmijärven kunnalta autonsa vahingoittumisesta korvausta hakenut henkilö jää korvauksetta. Tekninen lautakunta on päättänyt, ettei muuta kunnallistekniikan päällikön asiasta tekemää päätöstä.

Korvausvaatimus koski vahinkoa, joka vaatimuksen mukaan tapahtui ajoneuvolle joulukuussa 2017 Klaukkalantie–Kirkkotie -tietyömaan alueella.

Korvausvaatimuksen mukaan syvää kaivantoa ei ollut täytetty asianmukaisesti ja kaivantoa oli vaikea havaita. Korvausvaatimus 902 euroa perustuu korjaamon kustannusarvioon.

Kunnan kannan mukaan työmaalla on ollut liikennemerkit varoittamassa tietyöstä, alueella on ollut 30 km/h nopeusrajoitus sekä kiertotiemerkinnät.

Kunnassa tehdyn päätöksen mukaan vaatimuksessa esitettyjen tietojen perusteella ei voida päätellä, että auto olisi korjattu. Pyynnöstä huolimatta korvauksen hakija ei ole toimittanut kuitteja korjauksesta, vaan pyytänyt kunnalta maksusitoumusta korjaamolle.

Vaatimuksen tekijä on täydentänyt hakemustaan lähettämällä valokuvia pohjapanssarin vauriosta.

Nurmijärven kunta pyysi syyskuussa 2018 vakuutusyhtiöltä selvitystä korvausvelvollisuudesta. Vakuutusyhtiön mukaan kunta ole korvausvelvollinen.

Helmikuussa 2019 kunnallistekniikan päällikkö päätti, että korvausta ei makseta. Päätöksestä tehty oikaisuvaatimus tuli kuntaan helmikuun 2019 lopulla.

Oikaisuvaatimuksessa vaadittiin tehdyn päätöksen muuttamista ja kuntaa korvaamaan vahingon korkoineen.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Toimitus kävi koeajolla: Kirkkotien kiertoliittymä on nyt osittain auki27.6.2018 10.03
Kirkkotien kiertoliittymä etenee – nyt asfaltoidaan10.5.2018 08.45
Kirkkotien kiertoliittymän loppu-urakkaa ei kilpailuteta – Työt käynnistyvät lähiviikkoina14.2.2018 07.00
Muistatko vielä nämä Kirkkotien kiertoliittymän epäonniset vaiheet? Timo Soinikin jyrähti turvallisuudesta14.2.2018 06.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat