Paikallisurheilu

Viikingit vei pisteet Vuosaareen – joukkueen neljän ottelun tappioton putki NJS:n kustannuksella jatkui

Takaa-ajo oli kiivas ja tilanteita syntyi, mutta ei tulosta.

Matti Murto

Nurmijärven jalkapalloseuran vieraaksi Klaukkalaan saapui viime sunnuntaina FC Viikingit, joka jatkoi neljän ottelun tappiotonta putkeaan NJS:n kustannuksella.

NJS:n avauksessa pelasi maalissa Otso Knuuttila. Puolustuksessa pelasivat Yassin Daoussi, Markus Laihanen, Onni Soiniemi (Matti Kaipio 88.min) ja Arttu Eerola. Keskikentällä pelasivat Joakim Ärilä, Niko Aittasalmi ja Miro Saminen (Lassi Vainikainen 72.min) sekä hyökkäyksessä Tony Lehtimäki, Joni Murtomaa ja Ismail Dahmani (Joona Tukiainen 72.min).

Soiniemi esiintyi nyt ensimmäistä kertaa kentällä, Salminen oli tullut vaihdosta aiemmin kolmeen peliin. Vahvuudesta puuttuivat hyökkääjä Konta Bio sekä puolustajat Aapo Mäki ja Mikko Oinonen.

Ensimmäisellä puoliajalla pallonhallinta oli vierailla. He prässäsivät melko ylhäältä, eikä korkeaa prässiä vastaan pelaaminen näytä maistuvan palokärjille.

Pelin henki oli, että Viikingit hyökkäsivät laidoista ja NJS pelasi vastahyökkäyksiä. Viikingit hankki ensimmäisellä puoliajalla neljä kulmapotkua, NJS ei yhtään. NJS loi kuitenkin lukumääräisesti yhtä paljon maalipaikkoja kuin vastustaja ja laadullisesti jopa parempia.

11. minuutilla Viikinkien Teemu Honkaniemi laukoi metritolkulla yli, mutta 18. minuutilla Eerola jatkoi Lehtimäen keskityksen takatolppaa nuolaisten ohi.

Kolme minuuttia myöhemmin Lehtimäki ja Murtomaa myöhästyivät vain sadasosan Daoussin keskityksestä. Viikinkien Jesse Mutikainen puski puolen tunnin kohdalla hiukan yli maalin ja 37. minuutilla Murtomaa syötti pilkun kohdalle juosseelle Aittasalmelle, joka suoran vedon sijasta yritti ottaa haltuun ja maalivahti Sam Jammeh ennätti peittää ja kaapata pallon haltuunsa.

Muutaman minuutin kuluttua Aittasalmi syötti kuudentoista sisälle tyhjään tilaan Lehtimäelle, joka laukauksen sijaan yritti syöttää takaisin Aittasalmelle, mutta osui puolustajan jalkaan.

Toisella puoliajalla peli käynnistyi taas Viikinkien hallinnassa, mutta isoja ongelmia ei NJS:n puolustus joutunut hoitamaan. Vasta 55. minuutilla isännät joutuivat tappiomaaliin johtaneeseen kierteeseen.

Laihanen rikkoi ja Patrik Ahonen antoi 35 metristä vapaapotkun, josta Pierre Nlate puski pallon kohti yläkulmaa. Knuuttilan onnistui torjua se kulmaksi. Seuranneesta Tony Kurvisen kulmapotkusta pallo ponnahteli päästä päähän maalin edessä ja lopulta Nlate pukkasi sen verkkoon.

Tästä käynnistyi NJS:n takaa-ajo. Hallinta tasoittui kun NJS nosti prässiään ja lopulta hyökkäystilanteissa puolustus oli kolmen topparin varassa. Aittasalmi pääsi 70. minuutilla hiukan ahdistettuna hyökkäyksessä laukaisemaan kuudentoista sisältä mutta yli. Viimeiset 15 minuuttia oli vaihtojen jälkeen NJS:n painostusta. Nyt Viikingit oli vastahyökkäävä joukkue.

NJS sai vasta 78. minuutilla koko ottelun ensimmäisen kulmapotkunsa, jonka jälkitilanteesta Vainikainen laukoi hyvin, mutta Jammeh pelasti. Lopulta NJS merkkautti viimeisten 15 minuutin aikana tilastoihin seitsemän kulmapotkua, eli yhtä monta kuin Viikingit koko ottelussa. Vieraiden paras paikka oli 73. minuutilla kulmasta, mutta Knuuttila torjui ja jatkotilanteessa uusi pusku meni yli.

Viikinkien maalivahti Jammeh pelasti tilanteet toisessa päässä ja piti nollan, vaikka NJS sai pallon vielä pari kertaa lähes maaliviivalle asti.

Viikingit nousi voitollaan sarjakakkoseksi, mutta Klubi 04 on pelannut ottelun vähemmän. Neljän jatkosarjaan oikeutetun kärki on nyt: MP (15 pistettä), Viikingit (13 p), Klubi 04 (11 p) ja MiPK(11 p). Haastajia ovat JIPPO (11 p), Kiffen (10 p), PEPO (10 p) ja Reipas (9 p). Viivan yläpuolella ovat edelleen VJS (6 p) ja NJS (5 p), mutta takana väijyy JäPS (5 p). Sudet on jäämässä hiukan kelkasta 2 pisteellään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

NJS kärsi otteluruuhkasta – kolme ottelua viikon sisällä4.6.2019 11.22
Jenkit herättivät NJS:n taisteluun – TPV kaatui28.5.2019 19.10
”Äidit vastaan tyttäret”– NJS juoksutti NiceFutiksen nuorta joukkuetta21.5.2019 19.30
NJS:n nappulaliiga uudistui – kesäkaudelle pääsee mukaan pelaamaan13.5.2019 07.15
NJS jäi vaille avauspisteitä – sarjakausi käynnistyi Mikkelistä8.5.2019 05.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat