Paikalliset

Matti Vanhanen isännöimään tv-ohjelmaa – tavoitteena tuoda vaikeasti hahmoitettavat asiat lähelle katsojaa

Matti Vanhanen aloittaa lokakuussa AlfaTV:llä nähtävän keskusteluohjelman isäntänä.

Teemu Vestovuo

Nurmijärven ainut kansanedustaja ja eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) tekee lokakuussa uuden aluevaltauksen ja aloittaa AlfaTV:llä alkavan keskusteluohjelman isäntänä.

Yhteiskuntaa ja politiikkaa käsitteleviin aiheisiin pureutuvassa kuuden jakson mittaisessa keskusteluohjelmassa aiheina ovat ilmastonmuutos, EU, globaalin kehityksen vaikutus kotimaassa ja muut ajankohtaiset aiheet, kuten metsien kasvu, työllisyys ja yrittäjyys.

Suorana lähetyksenä nähtävässä ohjelmassa ovat vieraina kovan luokan asiantuntijat yhteiskunnan eri aloilta.

Käynnissä olevan kehityksen syy-seuraussuhteet ovat vaikeasti hahmotettavia ja Vanhasen tavoitteena on tuoda ne lähelle tavallisen katsojan arkea. Ohjelman työotsikkona on ”Ajatuksia maailmasta”.

– Haluan välttää ohjelmassa turhaa sisäpiirislangin käyttöä ja käsitellä aiheita mahdollisimman kansantajuisesti, Vanhanen kertoo.

Lepsämässä asuva Matti Vanhanen valittiin reilu viikko sitten eduskunnan uudeksi puhemieheksi. Hän on myös Suomen entinen pääministeri ja eräs aikamme kokeneimmista ulkopolitiikan käytännön johtamiseen osallistuneista henkilöistä.

Pitkän pääministerikauden lisäksi Vanhasella on monipuolinen kokemus kansainvälisestä yhteistyöstä.

Hänellä on myös toimittajataustaa, sillä ennen kansanedustajan pestin aloitusta hän toimi Vantaalla paikallislehti Kehäsanomien toimittajana ja päätoimittajana vuodet 1985–1991.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat