Paikalliset

Nyt se on varmaa: Nurmijärvi yhdistää lukionsa ja perustaa Nurmijärven lukion

Heidi Handolin-Kiilo toimii vuodenvaihteessa aloittavan Nurmijärven lukion rehtorina.

Riikka Laine

Nurmijärvellä on ensi vuoden alusta alkaen enää yksi kunnallinen lukio, Nurmijärven lukio.

Asia ratkesi keskiviikkona, kun kunnanvaltuusto päätti yhdistää Nurmijärven Yhteiskoulun lukion ja Rajamäen lukion yhdeksi isoksi lukioksi.

Lukioiden yhdistäminen ei tarkoita ainakaan tässä vaiheessa opetuksen keskittämistä yhteen paikkaan, vaan uusi yhdistetty lukio toimii kahdessa eri toimipisteessä. Käytännössä lukiolla on vain yksi hallinnollinen henkilökunta.

Sivistysjohtaja Tiina Hirvonen kertoi aiemmin Nurmijärven Uutisille, että hallinnollisen uudistamisen tavoitteena on muun muassa lukiokoulutuksen toiminnallinen kehittäminen ja hallinnon keventäminen suhteessa opiskelijamäärään sekä yhteistyön lisääminen opettaja- ja opiskelijakunnissa (NU 7.3.).

Hallinnollisen yhdistämisen myötä lukioilla on yhteinen rehtori, koulusihteeri, opettaja- ja opiskelijakunta. Yhteistä lukiota luotsaa tämän vuoden alussa sekä Rajamäen lukion että Nurmijärven Yhteiskoulun lukion rehtorina aloittanut Heidi Handolin-Kiilo.

– On tärkeää turvata nurmijärveläisten nuorten laadukas lukiokoulutus ja hyvät mahdollisuudet jatko-opintoihin toisen asteen koulutuksen jälkeen. Hallinnollisen yhdistymisen seurauksena lukionopettajat pystyvät paremmin keskittymään yhdellä koulutusasteella opettamiseen ja myös opetuksen kehittämiseen, Hirvonen kuvasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat