Paikalliset

Lähes kaksisataa eläinonnettomuutta toukokuussa – moni eläimeen osunut vain poistuu paikalta

Kuvituskuva.

Pekka Kivi

Poliisin tehtävärekisterin mukaan Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella tapahtui toukokuun aikana peräti 199 eläinonnettomuutta.

Valitettavan usein eläimeen osunut autoilija poistuu paikalta tekemättä asiasta ilmoitusta hätäkeskukseen, jolloin loukkaantunut eläin jää kärsimään tarpeettomasti.

Miten tulee toimia eläinonnettomuus tilanteessa?

– Varoita muuta liikennettä, estä lisäonnettomuudet ja huolehdi loukkaantuneista. Katso puhelimestasi tai auton navigaattorista sijaintitiedot sekä GPS-koordinaatit ja merkitse ne ylös muistiin. Soita hätäkeskukseen 112. Ilmoita nimesi, mitä on tapahtunut ja mahdollisimman tarkat sijaintitiedot. Vastaa sinulle esitettyihin kysymyksiin ja pidä puhelu auki, kunnes saat luvan katkaista puhelun. Mahdollisuuksien mukaan jää onnettomuuspaikalle osoittamaan metsästäjille ja mahdollisesti poliisille paikka, missä törmäys on tapahtunut ja eläimen poistumisreitti paikalta, neuvoo komisario Olavi Merihaara Itä-Uudenmaan poliisista.

– Käytä paikan merkitsemiseen osoitteesta www.riista.fi löytyvää merkkiä. Merkin voi tulostaa värikopioina ja pitää sitä autossa mukana. Linkin takaa löytyvät myös toimintaohjeet eläinonnettomuustilanteisiin, Merihaara jatkaa.

Poliisi ilmoittaa eläinonnettomuuksista aina paikallisille metsästysseuroille, jotka tulevat paikalle jäljestämään ja mahdollisesti lopettamaan loukkaantuneen eläimen.

Oletko ollut osallisena eläinkolariin?

Ei
75% (39 ääntä)
Kyllä
25% (13 ääntä)
Ääniä yhteensä: 52

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Autoilijat nyt tarkkana – alkukevät pahinta eläinkolariaikaa3.4.2019 06.05
Nurmijärvellä on sattunut tänä vuonna jo 150 hirvieläinkolaria – "Pahin on kuitenkin vasta edessä"19.10.2018 06.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat