Paikalliset

Luonnonkukkien päivää vietetään Aleksis Kiven kodilla ja kirkoissa sunnuntaina

Luonnonkukkien päivää vietetään sunnuntaina.

Johanna Erjonsalo

Palojoella Aleksis Kiven syntymäkodin pihapiirissä vietetään sunnuntaina 16.6. klo 12–15 yhteispohjoismaista luonnonkukkien päivää.

Palojoella tutustutaan silloin Kiven kodin niittykasveihin. Lapsilla on tapahtuman aikana mahdollisuus rakentaa oma ötökkähotelli ja samalla tutustua museon pihaniityn hyönteisiin.

Tapahtumaa ohjaa Nurmijärven Luonto ry. Palojoen Kyläyhdistyksen grillistä voi ostaa pientä makeaa ja suolaista. Luonnonkukkien päivään ja Aleksis Kiven kodin näyttelyihin on tapahtuman ajan vapaa pääsy.

Nurmijärvellä luonnonkukkien päivää vietetään sunnuntaina myös Nurmijärven kirkoissa ja museokahvilassa. Seurakunta tarjoaa sunnuntaina mahdollisuuden ihailla alttareita, joita koristavat tienvarsilta ja poluilta poimitut kukat ja oksat.

Seurakunta ottaa samalla kantaa leikkokukkien lennättämiseen ulkomailta ja sen ympäristövaikutuksiin.

Luonnonkukkien päivän juuret ovat Tanskassa, jossa Luonnonkukkien päivää on vietetty vuodesta 1988 lähtien. Ruotsissa ja Norjassa päivä otettiin käyttöön vuonna 2002, Suomessa 2003 ja Islannissa 2004. Pohjoismaissa retkiä järjestetään Luonnonkukkien päivänä kaikkiaan noin 500 ja osallistujia on yli 10 000.

Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasviharrastuksen ja luonnontuntemuksen lisääminen sekä yhteisten luontoelämysten tarjoaminen mahdollisimman monelle. Luonnonkukkien päivä kutsuu kaikkia kasveista kiinnostuneita opastetuille kasviretkille. Luonnonkukkien päivä on myös hyvä tilaisuus kertoa kasvien ja niiden elinympäristöjen käytöstä, uhkista ja suojelusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat