Puheenaihe

Onko tässä juhannuksen hittiruoka? K-kaupan lihatiskin Tarmo neuvoo suussa sulavan grillireseptin

Tarmo ja juhannuskala

Tarmo

K-kaupan lihatiskillä työskentelevä Tarmo tietää mistä on puhe, kun puhutaan grillauksen trendeistä.

Myös musiikkia tekevä ja kesällä 11 festivaalilla nähtävä mies kertoo, että viime vuosina varsinkin yhden lajikkeen myynti on kasvanut.

– Kalaa ostetaan nyt huomattavasti enemmän kuin ennen. Viimeisen viiden vuoden aikana on muuttunut paljon. Meilläkin ehdoton hittituote on itse valmistetut graavilohisiivut, mies kertoo.

Ei siis ihme, että Tarmon ehdotus juhannuksen herkkuruuaksi on kala. Tässä siis juhannusherkuksi Tarmon juhannuskala

 

 

Näin valmistat

 

Ainesosat:

1 puhdas laudanpätkä

1 kg nahallista kalafileetä (kirjolohta, siikaa yms.)

 

Marinadi:

 

1 luomusitruunan kuori

2 rkl sitruunan mehua

1/2 dl fariinisokeria

2 tl chilitahnaa (esim. sambal oelek)

1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

1 valkosipulinkynsi raastettuna

2 tl suolaa

1 dl tuoretta korianteria silputtuna

 

Lisäksi:

 

1/2 dl seesaminsiemeniä

Tuoretta korianteria silputtuna

 

Edellisenä päivänä:

 

Etsi sopiva, grilliin mahtuva laudanpätkä. Liota lautaa vedessä yön yli, jotta se kastuu kunnolla, eikä syty heti grillissä. Jotta lauta pysyisi upoksissa, laita sen päälle esim. iso kivi painoksi.

 

Seuraavana päivänä:

 

Pese sitruuna ja raasta siitä uloin, keltainen kuori. Purista mehu. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään.

Paahda seesaminsiemeniä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes kuulet niiden poksahtelevan. Kumoa seesaminsiemenet lautaselle odottamaan.

Nosta kalafilee laudalle. Ruuduta kala veitsellä noin 3×3 sentin kuutioiksi niin, ettet viillä veistä läpi nahasta, vaan palat jäävät alapuolelta kiinni nahkaan. Hiero marinadikastike kalan pintaan ja viiltoihin.

Nosta lauta kuumaan grilliin. Anna kannen olla auki niin kauan, että laudan alta alkaa nousta savua.

Sulje kansi ja anna kalan kypsyä 10–20 minuuttia. Älä ylikypsennä.

Ripota kypsän kalan pintaan seesaminsiemenet sekä hiukan tuoretta korianteria.

Nauti uusien perunoiden, salaatin, makean chilikastikkeen ja ranskankerman kanssa.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat