Paikalliset

Klaukkala jatkaa kasvuaan – Ali-Tilkkaan nousee pian lisää kerrostaloja

Kuvituskuva.

Riitta Ketola

Avain Yhtiöt Oy pääsee pian rakentamaan Klaukkalan Ali-Tilkan alueelle lisää kerrostaloja, kun kunnanhallitus hyväksyi maanantaina tonttikaupat.

Kunnalla oli myynnissä Ali-Tilkan alueelta kaikkiaan kolme tonttia. 6496 neliön tontilla rakennusoikeutta oli 4700 kerrosneliötä, 3631 neliön tontilla 4700 kerrosneliötä ja 2814 neliön tontilla 2100 kerrosneliötä. Kunta sai tonteista määräaikaan mennessä viisi tarjousta kolmelta eri yhtiöltä

Avain Yhtiöt Oy tarjosi suurimmasta tontista eniten, 982 300 euroa (209 e/k-m²). Lisäksi kunta sai neuvoteltua Avain Yhtiöt Oy:n ostamaan toisiksi suurimman tontin voimassa olevalla ARA-hinnalla, eli 705 000 eurolla (150 e/k-m2).

Alustavien suunnitelmien mukaan isommalle tontille rakennetaan kaksi neljä kerroksista asuinkerrostaloa ja kaavanmukainen rakennusoikeus käytetään täysimääräisesti. Kohteeseen toteutetaan perheasuntoja valtion takauslainalla vuokratalotuotantona. Huoneistojen keskipinta-ala on noin 45 m² ja huoneistojakauma 1h+k–3h+k.

Toiselle Avain Yhtiöt Oy:n ostamalle tontille tulee yksi neljäkerroksinen ja yksi viisikerroksinen kerrostalo ja myös sen rakennusoikeus on tarkoitus käyttää täysimääräisesti. Kohteeseen toteutetaan perheasuntoja asumisoikeustuotantona. Tällä tontilla huoneistojen keskipinta-ala on noin 50 m²–55 m² ja huoneistojakauma 1h+k–4h+k.

Alustavan aikataulun mukaan rakentaminen on tarkoitus aloittaa alkukesästä 2020 ja saada kohde valmiiksi syksyllä 2021.

Yritys saa tehdä tontilla ensin maaperätutkimuksia, ja kauppakirja tulee allekirjoittaa viimeistään toukokuun 2020 loppuun mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat