Ruoka

Tiesitkö? Kaupan "guacamoleissa" avokadoa härskeimmillään vain nimeksi – näin helposti teet herkun itse

Marko Puumalainen

Pahimmillaan kaupan guacamoleissa – tai niitä vastaavissa vihreissä kastikkeissa – avokadoa on alle yksi prosentti. Kun guacamolen tekee itse, voi olla varma, että avokadoa on juuri tarpeeksi.

Herkun tekeminen on helppoa: tilsitään kaksi syöntikypsää avokadoa haarukalla. Sekaan lisätään pilkottu chili, pilkottu punasipuli, kuutioitu tomaatti, puolikkaan limen mehu, kourallinen persiljaa tai korianteria sekä suolaa ja mustapippuria.

Annetaan tekeytyä jääkaapissa jokunen tunti.

Guacamole maistuu loistavasti dippinä tai tortillojen välissä. Ja miksipä ei vaikka ruisleivänkin päällä.

Lue myös: Näin nostat tortillat pikaruoasta uudelle tasolle

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mitä tänään lounaaksi? Suomalaisten suosikkiruoka ampaisi selväksi ykköseksi – pizza ja tortillat eivät päivällä maistu14.3.2019 09.03

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat