Puheenaihe

Näin työnantajat rikkovat lakia lomakikkailulla – ”Tietyillä aloilla tilanne erittäin huolestuttava”

Mahdollisuus lomaan jakautuu epätasaisesti eri-ikäisten ja erikokoisissa työpaikoissa työskentelevien kohdalla. Kuvituskuva.

Sami Lettojärvi

Vain noin puolet alle 30-vuotiaista saa halutessaan lain takaaman, neljän viikon yhdenjaksoisen kesäloman, selviää Toimihenkilöliitto ERTOn kyselystä.

ERTO kysyi tuhannelta 18–63-vuotiaalta palkansaajalta kesäkuussa, saavatko he halutessaan pitää yhdenjaksoisen neljän viikon loman, edellyttäen, että heillä on kertynyt siihen vaadittavat lomapäivät.

Alle 30-vuotiaista myöntävästi vastasi 52 prosenttia ja kaikista palkansaajista 73 prosenttia.

– Vuosilomalaissa on erittäin selkeästi annettu työnantajalle mahdollisuus poiketa yhdenjaksoisesta neljän viikon lomasta vain hyvin poikkeuksellisesti, joten yhdenjaksoisen loman puute on yleensä aina lainvastainen, Toimihenkilöliitto ERTOn puheenjohtaja Juri Aaltonen toteaa.

Loman voi pilkkoa osiin yhdessä sopimalla, mutta se edellyttää, että työntekijäkin aidosti haluaa pitää lomansa useammassa osassa.

ERTOn mukaan huolestuttavinta on se, miten epätasaisesti mahdollisuus lomaan jakautuu. Nuorten lisäksi riskiryhmissä jaksamisen kannalta ovat pienissä yrityksissä työskentelevät sekä alemman tulotason omaavat. 

Alle 27 000 euroa vuodessa tienaavista vain noin puolet saa halutessaan yhdenjaksoisen neljän viikon loman, kun taas yli 67 500 euroa tienaavista sen saa halutessaan noin 80 prosenttia.

Myös alle 10 hengen yrityksissä vain noin puolet saa halutessaan neljän viikon yhdenjaksoisen loman, kun taas isoissa, yli 250 henkeä työllistävissä yrityksissä sen saa 80 prosenttia.

– Myös tietyillä aloilla tilanne on erittäin huolestuttava. Taloushallinnon alalla työskentelevistä jäsenistämme vain 17 prosenttia saa yhdenjaksoisen neljän viikon loman ja 41 prosenttia saa kolmen viikon loman. Lähes kolmannes saa vain kahden viikon yhdenjaksoisen lepoajan, Aaltonen kertoo.

ERTO viittaa Terveystalon tänä keväänä julkaisemaan potilasdataan, jonka mukaan 20–29-vuotiailla mielenterveyden ongelmat ovat nousseet jo suurimmaksi sairauspoissaolojen aiheuttajaksi.

– Työntekijöiden jaksamisesta puhutaan nykyään jatkuvasti ja erityisesti nuorten uupuminen on todella huolestuttavaa. Työntekijöiden jaksamisen kannalta on ehdottoman tärkeää, että heillä on kerran vuodessa oikeus lain suomaan kunnolliseen palautumiseen, Aaltonen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat