Paikalliset

Härtelö matkalla maineeseen – saako härkäpapujäätelö Suomen Menestysresepti 2019 -tittelin?

Klaukkalalaislähtöisen Anni Niskakosken (edessä) ja hänen opiskelutovereittensa yritys Lipasu Oy on nousukiidossa. Kuvassa taka-alalla Roosa Kukkonen.

-

Klaukkalalaislähtöisen Anni Niskakosken ja hänen opiskelutovereidensa perustama Lipasu Oy täyttää heinäkuussa vuoden. Nimensä mukaisesti yritys valmistaa jäätelöä – eikä mitä tahansa jätskiä vaan Härtelöä, joka on valmistettu härkäpavuista.

Elintarviketiedettä opiskeleva Niskakoski sai kuuden muun opiskelijan kanssa viime vuoden keväällä tehtäväkseen kehittää jotakin erityisruokavalioille sopivaa vilja- tai palkokasveista.

– Halusimme tehdä jotakin härkäpavuista. Härkäpapujäätelö kuulosti loistavalta ja hullultakin idealta, Niskakoski kertoo.

Nyt Härtelöä valmistetaan sopimusvalmistuksella yhdellä jäätelötehtaalla. Tuotanto on Niskakosken mukaan vielä pientä, mutta kasvunäkymiä paljon.

Anni Niskakoski kuvailee Härtelöä kermaiseksi ja täyteläiseksi, kasvipohjaiseksi jäätelöksi, joka valmistetaan kotimaisesta härkäpavusta sekä muista gluteenittomista, pähkinättömistä ja soijattomista raaka-aineista.

– Härtelö on vegaanille varma vaihtoehto, mutta halusimme luoda jäätelön, joka soveltuu kaikille muillekin, Niskakoski kertoo.

Härtelöä on saatavana kolmena eri makuna, suklaana, lime–passionina ja vadelma–rosmariinina.

– Suklaa on varma valinta jokaiselle suklaan ystävälle, lime puolestaan raikas ja kirpsakka, kun taas vadelma on pehmeämpi, Niskakoski opastaa.

Lipasu Oy:n ja Härtelön tarinaa voi jatkossa seurata katsomalla Suomalainen Menestysresepti -tv-sarjaa. Sarja käynnistyy 30. kesäkuuta TV5:llä.

Nisakoski ja Härtelön muut kehittäjät ja Lipasu Oy:n osakkaat Annika Ikonen, Mirva Sorsila, Hilma Koskinen, Roosa Kukkonen, Francesca Åström ja Kaisa Andersson pääsivät nimittäin syksyllä 2018 käynnistyneen kilpailun finalistien joukkoon. Ohjelmassa he tekevät yrittämiseen liittyviä tehtäviä.

Elokuussa selviää, mikä resepti voittaa Suomalainen menestysresepti 2019 -tittelin.

Härtelöä ei toistaiseksi ole myynnissä Nurmijärvellä. Lähimmät paikat, joissa sitä pääsee maistelemaan, ovat Kauppakeskus Kaaren Sesonkipuoti Helsingin Kannelmäessä, K-supermarket Kilo Espoossa sekä K-supermarket Vihti.

 

 

 

Oletko sinä jäätelön ystävä?

Kyllä
93% (13 ääntä)
Ei
7% (1 ääni)
Ääniä yhteensä: 14

Kuka?

Anni Niskakosken haaveesta totta

Klaukkalassa 3-vuotiaasta asunut, nyt opiskelupaikkakunnalleen Helsinkiin muuttanut Anni Niskakoski kertoo löytäneensä täydellisen alan itselleen. Siinä yhdistyvät hänelle tärkeät asiat tiede ja ruoka.

Hän on päässyt ylioppilaaksi Arkadian yhteislyseon lukiosta, joka antoi hyvän pohjan etenkin kemiassa ja matematiikassa.

21-vuotias elintarviketieteiden kandidaatti aikoo jatkaa maisteriopintoihin. Jatkossa hän haluaa opiskella viljateknologiaa. Myös

lainsäädäntö ja elintarviketurvallisuus kiinnostavat.

Niskakoski on haaveillut omasta yrityksestä. Nyt haave toteutui odotettua nopeammin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Voikukasta ja nokkosesta suunnitellaan jäätelöä – nyt sinä voit päättää, myydäänkö niitä kaupassa24.5.2019 08.19
Tattijäätelöstä odotetaan vientihittiä: "Maistuu vaikka peuranfileen kanssa"7.11.2018 14.44
Onko sinappijäätelö tulevaisuuden hittituote? – Tämä yritys ei pelkää erikoisiakaan makuyhdistelmiä2.6.2018 10.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat