Paikallisurheilu

NJS:n hyvä vire jatkui – juhannus käyntiin tasapelillä

Aapi Helvelahdella oli ongelmia nopean Joona Tukiaisen pysäyttämisessä. Taustalla Jipon tasoituksen tehnyt Santeri Saarentaus.

Matti Murto

Juhannuksen aatonaattona Klaukkalan nurmella pelattu ottelu tarjosi 216 hengen katsomolle mainioissa olosuhteissa tunnelmaa ja jännitystä loppuun asti.

Nurmijärven Jalkapalloseura oli muuttanut hiukan ryhmitystään ja kärjessä pelasivat Niko Aittasalmi ja Lassi Vainikainen, joiden yhteistyö tuotti edellisessä pelissä Kiffeniä vastaa kaksi maalia. Aloituksessa nähtiin nyt myös Valtteri Vierikko.

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Jippo sai ensimmäisen paikkansa jo kolmannella minuutilla, kun Markus Laihanen antoi löysän syötön kohti päätyrajaa tyhjään tilaan, josta Jipon Risto Kahelin vei sen ja keskitti Aleksi Nissiselle, joka yrityksen viidestä metristä Otso Knuuttila peitti.

Palokärkien paikka oli 15. minuutilla, kun Arttu Eerola keskitti pitkän syöttörallin päätteeksi Aittasalmelle, mutta Jipon puolustus ennätti hätiin.

NJS meni johtoon 23. minuutilla. Jipon Antti Åke avasi suoraan Joakim Ärilälle keskiviivalle. Ärilä käänsi laitaan Joona Tukiaiselle, sai pallon takaisin ja syötti Tukiaisen vasemmalta Jipon puolustuksen läpi. Tukiainen karkasi, harhautti vielä Åken ja laukoi 13 metristä ohi maalivahti Jirko Sorsan.

Johtomaali toi isännille lisää energiaa ja seuraava tilanne syntyi jo 25. minuutilla. Eerola antoi pitkän keskityksen kuudentoista rajalle, jossa oli kaksi-vastaan-kaksi -tilanteessa Aittasalmi ja Tukiainen.

Tukiainen otti pallon haltuun, mutta Aapi Helvelahti onnistui liukumaan pallon päätyrajan yli. Juuri ennen puolen tunnin täyttymistä Jipon Tuomas Kettusen purkupallo kimposi Aittasalmen reidestä Vainikaiselle, joka syötti saman tien Tony Lehtimäen läpi. Tämän laukaus suuntautui kuitenkin päin maalivahti Sorsaa.

Jipon tasoitus syntyi 37. minuutilla, kun Risto Kahelin kuljetti vasemmalta. NJS:n puolustus onnistunut riistämään palloa eikä peittämään hienoa keskitystä toiseen aaltoon nousseelle Santeri Saarenpäälle, jolla oli tilaa laukoa yhdellä kosketuksella kovaa ohi Knuuttilan.

Tasoituksen jälkeen ote siirtyi vähitellen Jipolle, mutta vaarallisia tilanteita ei nähty.

Toisella puoliajalla pallonhallinta kääntyi Jipolle sitä enemmän, mitä lähemmäs loppuvihellys tuli. Kun Jippo nosti prässiään, se tiesi NJS:lle hankaluuksia pelinrakentelussa.

NJS valui omalle puolustusalueelle ja vaihtojen jälkeen Jippo sai rakentaa hyökkäyksiä rauhassa NJS:n prässipelin hiivuttua lähes täysin. NJS puolusti yllättävän helposti Jipon hyökkäyksistä tehot. Todella vaarallisia tilanteita vieraat loivat lopulta vain kaksi.

Jipon Aleksi Nissinen keskitti 54. minuutilla vaihdosta tulleelle Miika Vainikaiselle, mutta Yassin Daoussi siivosi pallon Vainikaisen jaloista kulmaksi.

Paras tilanne Jipolla oli 57. minuutilla, kun Timo Tahvanainen laukoi 16 metristä kovaa, mutta Knuuttila torjui ilmiömäisesti yläkulmasta.

Jipon toinen paha tilanne syntyi 62. minuutilla, kun Vainikainen pääsi yrittämään pariinkin kertaan Knuuttilan edestä. Knuuttilan lisäksi edessä oli niin paljon puolustajia, että pallo ei mennyt läpi, vaan päätyi Knuuttilan haltuun.

Jipon painostaessa NJS:n paras vastahyökkäys oli tuottaa tulosta. Knuuttilan pitkä avaus käynnisti tilanteen, jonka päätti Lehtimäen hyvä keskitys maalin eteen viiteen metriin Konta Biolle. Maalivahti Jirko Sorsan refleksit pelastivat vieraat takaiskulta.

Ottelun tulos ei sarjataulukkoon juuri vaikuttanut. Jippo säilytti paikkansa neljän loppusarjaan tyrkyllä olevan joukossa. NJS:n piste taas pitää sijoituksen reilusti putoamisviivan yläpuolella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat