Paikalliset

Keräys käynnistyy – reppu jokaiselle koulutiensä aloittavalle

Reppu ja koulun aloittaminen kuuluvat yhteen. Etenkin ekaluokkalaiselle ensimmäisellä repulla on suuri merkitys. Kuvituskuva.

Arkisto/ Lotta Åberg

Hope ry ja Osuuspankki keräävät kolmatta kertaa yhteistyössä heinäkuun ajan koulureppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koulutietä aloittaville lapsille.

Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla koulurepun tai penaaliin Klaukkalan, Nurmijärven, Järvenpään, Hyvinkään tai Keravan konttorille aukioloaikoina.

Moni meistä muistaa vieläkin ensimmäisen koulureppunsa. Reppu joka selkään -keräyksen avulla varmistetaan, että mahdollisimman moni lapsi saa tämän muiston. Hope ry:n toiminnan piirissä oleville lapsiperheille kaikki apu on tervetullutta, mutta pian apua kaivataan etenkin jännittävän koulutien alkaessa. Uudet koulureput selässään ekaluokkalaiset pääsevät aloittamaan koulutiensä samalta viivalta.

– Koulun alkaminen ei ole kaikille positiivista jännitystä täynnä. Kiitos jo etukäteen lahjoittajille, että koululaiset saavat avullanne uudet reput sekä penaalit. Aikuiset, pidetään korvat ja silmät auki ja sanotaan ei kaikelle kiusaamiselle, kannustaa ja kiittää Hope ry toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

Penaaliin lahjoittaja voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen. Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi ja lahjoitettavien reppujen toivotaan olevan uusia. Kampanja alkaa maanantaina 1. heinäkuuta ja jatkuu 31. heinäkuuta asti.

Lahjoituksen voi toimittaa heinäkuussa OP Keski-Uudenmaan kaikkiin konttoreihin. Konttoreiden aukioloajat löytyvät esimerkiksi osoitteesta www.op.fi/op-keski-uusimaa.

Konttorista löytyvällä lahjoituspisteellä voi myös kirjoittaa avunsaajalle terveisensä reppuun sujautettavalle kortille.

Osuuspankki toimittaa reput paikalliselle Hope ry:n toimintaryhmälle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuun alussa suoraan repun saajille.

Reppukeräys järjestetään kolmatta kertaa. Keräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. Tänä vuonna reppuja kerätään ympäri Suomen lähes 70 paikkakunnalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat