Paikallisurheilu

Jukolan yö Kangasalla oli Rajamäen Rykmentille onnistunut

Jukolan avaajia valmistautumassa, muun muassa Venlojen kakkosen hyvin suoriutunut avaaja Ksenia Penzina tuplasi Jukolan aloittajana. Valmennusportaan Antti Paasikoski mietteliäänä.

Rajamäen Rykmentti

Perinteinen neliosuuksinen Venlojen ja seitsenosuuksinen Jukolan viesti juostiin tänä vuonna Kangasalla. Maasto oli varsin mäkistä ja paikoin kivikkoista ja tiheää korpialuetta, mutta nopeakulkuisiakin alueita oli aika paljon.

Joukkueita oli mukana ennätysmäärä. Yhteensä mukana oli 20 600 suunnistajaa. Rajamäen Rykmentin ykkösjoukkue Venlojen viestissä oli 52. ja Jukolan viestissä ykkösjoukkueen sijoitus oli 91.

Rajamäen Rykmentistä oli kaiken kaikkiaan mukana oli yhdeksän Venlajoukkuetta ja seitsemän Jukolajoukkuetta. Mukana oli myös muutamia ensikertalaisia, jotka suoriutuivat kisasta hyvin.

Moni seuran jäsen juoksi myös erilaisissa yritys- tai kaveriporukkajoukkueissa.

Norjalainen Fredrikstad SK voitti Venlojen viestin, paras suomalaisjoukkue Tampereen Pyrintö oli kolmas. Rykmentin ykkösjoukkue (Piia Latva-Kiskola, Hanna Raitanen, Suvi Heittola ja Megan Carter-Davies) oli sijalla 52.

Vaihtosijat olivat joukkueella nousujohteisia. Suvi juoksi hyvin 3. osuudella ja Megan nosti ankkurina 25 sijaa ja oli osuussijoituksissa peräti 20. jääden maailman ykkösestä Tove Alexanderssonista vain 3.26.

Kakkosjoukkue paransi selvästi viime vuodesta ollen 156.

Kaikki kahdeksan täyttä joukkuetta suorittivat urakkansa kunniakkaasti läpi ja moni joukkue paransi selvästi viime vuoden sijaansa.

Miesten viesti oli jännittävä aina viimeiselle osuudelle asti. Voiton vei ruotsalainen Stora Tuna, jossa oli peräti neljä Svenskin veljestä eikä yhtään ulkomaista vahvistusta. Paras suomalainen oli tässäkin viestissä kolmanneksi tullut Tampereen Pyrintö.

Rykmentin miesten ykkösjoukkue (Sander Vaher, Hannu-Pekka Pukema, Philipp Müller, Kimmo Vilska, Ondrej Semik, Tapio Perä, Ben Mitchell) oli ensimmäisellä ja toisella osuudella erinomaisesti mukana kärkiletkassa ja tv-kuvissakin.

Avaaja Sander oli kaikissa väliajoissa 15.-30 sijoilla ja pysyi upeasti kärjen tahdissa mukana, vaikka pari pientä virhettä mukaan mahtuikin. Vaihtosija oli 26. vain 28 sekuntia kärjestä.

Toisella osuudella Hannu-Pekka taisteli myös hyvin kärkiletkassa, toki viisi joukkuetta pääsi tällä hämärimmällä osuudella hieman karkaamaan. Vaihtoon hän tuli sijalla 25, ollen 5.02 kärjestä.

Erot kärkeen alkoivat revetä isoiksi jo toisesta osuudesta alkaen.

Kolmannella pisimmällä osuudella jouduttiin hieman antamaan periksi vaihtosijan ollessa 50. Nelososuudella Kimmo piti asetelmat 51. vaihtosijallaan. Vitososuudella jäätiin hieman vaihtosijoissa ja kuudennella sitten jonkin verran enemmän. Ankkuri Ben nosti hyvällä juoksullaan loppusijoitukseksi 91.

Rykmentin muille joukkueille aloitusosuus oli varsin haastava eikä 400. joukossa ollut vaihdossa muita joukkueita. Kakkosjoukkue nousi kuitenkin loppusijalle 281.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat