Puheenaihe

Poliisi varoittaa pk-seudulla liikkuvia huomattavista liikennehaitoista – luvassa useita katkoksia, liikkumiskieltoja ja ruuhkia

Hämeenkyrössä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä tapahtunut liikenneonnettomuus vaati pirkanmaalaisen miehen hengen. Johanna Erjonsalo/ESM:n arkisto

Helsingissä tällä viikolla järjestettävä EU:n epävirallinen ministerikokous sekä Japanin kruununprinssin ja hänen puolisonsa vierailu vaikuttavat pääkaupunkiseudun liikennejärjestelyihin tiistaista perjantaihin.

Vierailut aiheuttavat lyhyitä katkoksia liikenteessä. Huomattavimpia vaikutukset ovat Helsingin keskustassa sekä Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä pääväylillä.

Japanin kruununprinssin ja hänen puolisonsa vierailu vaikuttaa liikenteeseen Helsingin ydinkeskustassa tänään tiistaina noin kello 14–17.

EU:n ministerikokous vaikuttaa liikenteeseen huomenna keskiviikkona noin kello 13 lähtien aina iltaan asti. Vieraat saapuvat tuolloin Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Merkittävimmät liikennevaikutukset ovat Tuusulantiellä, Kehä I:llä ja Mannerheimintiellä Helsingin keskustan suuntaan.

EU-kokous aiheuttaa lyhyitä liikennekatkoksia myös torstaina Finlandia-talon ympäristössä noin kello 8–24. Pyöräliikennettä tai jalankulkua ei sallita kokouspaikkana toimivan Finlandia-talon ympäristössä.

Ministerikokous vaikuttaa liikenteeseen merkittävästi Helsingin ulosajoväyliltä Helsinki-Vantaan lentoasemalle perjantaina. Tuolloin liikenteeseen on todennäköisesti luvassa viivästyksiä reitillä Mannerheimintie–Kehä I–Tuusulantie noin kello 8–19.

Poliisi suosittelee tuolloin ajamaan pohjoiseen muita reittejä kuin Mannerheimintietä ja Tuusulantietä.

Joukkoliikenteeseen on odotettavissa muutoksia erityisesti Helsingin kantakaupungin alueella sekä lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä reiteillä. Poikkeuksista kerrotaan HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi ja Poikkeusinfo-palvelussa.

Nyt pidettävän kokouksen liikennevaikutukset vastaavat toukokuussa Helsingissä järjestetyn Euroopan neuvoston kokouksen liikennevaikutuksia, arvioi ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat