Paikalliset

Trimmaaja Marita Satukangas vinkkaa: "Pohjavillan poisto auttaa koiraa helteellä"

Marita Satukankaan hoidossa mittelspitz Kipin pohjavilla vähenee ja koiran olo helteellä helpottuu.

Taina Joutsen

Snautseriherra poistuu ovesta viikset tasattuna ja turkki trimmissä. Pian paikalle kipittää Kipi, valkoinen mittelspitz tyttö.

Kipi jännittää omistajansa Jonna Terkomaan mukaan hoitotilanteita, mutta rentoutuu pian Marita Satukankaan käsittelyssä.

– Turkinhoito on koiran perusterveydenhoitoa, toukokuun alussa TurkkiTaikuri -trimmaamon Klaukkalaan perustanut Satukangas muistuttaa.

– Kun turkkia hoidetaan säännöllisesti, koira voi hyvin ja koti pysyy siistinä ja puhtaana, hän jatkaa.

Pennun saatua rokotukset sen kanssa kannattaa Satukankaan mukaan käydä tutustumassa trimmaamoon, sen välineisiin ja ääniin.

– Näin trimmaamo olisi pennulle tuttu ja mukava paikka, kun ensimmäisen trimmauksen aika koittaa. Pentuja varten minulla on erityinen "pentueskari"-paketti, Satukangas kertoo.

Pehneäturkkiset turkkikoirat Satukangas käsittelee koneella ja saksilla, snautserin tyyppiset nyppimällä. Näyttelytrimmejä hän ei toistaiseksi tee muille roduille kuin bouviereille, jollaisia hänellä on itsellään.

– Rotu pitää tuntea hyvin, ennen kuin voi tehdä näyttelytrimmejä, Satukangas selventää.

Jatkossa hän aikoo perehtyä ainakin australianterrierien näyttelytrimmeihin.

Kipi tuli TurkkiTaikuriin pohjavillan poistoon. Pian sen viereisellä hoitopöydällä onkin iso valkoinen karvakasa. Marita Satukangas pitää pohjavillan poistoa hyvänä keinona viilentää koiran oloa. Ajelua hän ei suosittele, koska se voi pilata turkin täysin.

– Mahan alle voi ajella paljaan raidan, sinne karva kasvaa takaisin, hän tietää.

Poikkeuksen muodostavat kastroidut ja steriloidut koirat, joiden karvan operaatio usein pilaa ja jotka joudutaan siksi ajelemaan.

Ennen yrittäjäksi ryhtymistä kirkonkyläläinen Marita Satukangas työskenteli 27 vuotta Postin varhaisjakelussa. Varhaisjakelun loppuessa loppuivat myös työt.

Ratkaisuksi työllistymiseen Satukangas valitsi koulutuksen ja uuden ammatin. Hän kävi Amiedussa puolitoista vuotta kestävän eläintenhoitaja/trimmaajakoulutuksen, jonka yhtenä osana oli yrittäjyys.

– Ja täällä ollaan, onnellinen yrittäjä. Olen ollut ikäni muiden palveluksessa. Vapaus on ihanaa, vaikka tässä onkin hirveä stressi siitä, että asiakkaita tulee riittävästi. Tarkoitukseni ei ole rikastua tällä työllä, mutta elää, Satukangas miettii.

TurkkiTaikuri sijaitsee osoitteessa Keskivari 4 Klaukkala. Yritys on auki sopimuksen mukaan ja sen sähköinen ajanvaraus on osoitteessa www.turkkitaikuri.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat