Paikallisurheilu

Sudet vailla mahdollisuuksia – kevätkierroksen viimeinen kotiottelu ohi yhdeksässä minuutissa

Kauden toisen maalinsa tehnyt Tony Lehtimäki keskellä susilaumaa.

Matti Murto

NJS sai lauantaina vieraakseen Sudet, jonka kotipaikka on Kouvola, mutta juuret viime vuosisadan alun Viipurissa. Susien sijoitus on lohkon pohjalla ja putoamisviiva kuuden pisteen päässä.

 

Joukkue metsästää edelleen ensimmäistä voittoaan, kun kevätkierrosta on jäljellä yksi ottelu. NJS ei voittoon antanut mahdollisuuksia, vaan vei pisteet Klaukkalassa 214 katsojan iloksi lukemin 2–0.

Mikko Oinonen palasi pitkästä aikaa NJS:n avauskokoonpanoon paikalleen toppariksi ja vastaavasti maalitilinsä avannut Markus Laihanen nousi keskikentälle tasapainottavaan rooliin.

Joukkueet eivät ole kohdanneet aiemmin. Susista tiedettiin maalivahti Ville Iiiskolan vankka osaaminen 130 Veikkausliigapelin kokemuksella, Niko Nakarin vaarallisuus kärjessä sekä puolustuksen maine vaikeasti ohitettavana. Joukkue oli saanut yhteistyöseurastaan Ykkösen KTP:stä vahvistuksekseen Jimi Lassilan. Susien edellisestä pelistä Järvenpäässä oli vain kaksi välipäivää, joka korosti isäntien ennakkosuosikin asemaa.

 

Peli oli kaksitahoinen. Ensimmäinen puoliaika oli isäntien täyttä hallintaa ja ottelu näytti ratkenneen alle kymmenessä minuutissa, kun palokärjet olivat tehneet jo kaksi maalia.

Vieraat osoittautuivat kuitenkin sitkeiksi taistelijoiksi. Toiselle puoliajalle he muuttivat ryhmitystään kolmen topparin linjaan. Se vaikeutti NJS:n hyökkäysten rakentelua keskikentällä ja peli tasoittui, mutta pysyi isäntien kontrollissa.

Tätä kuvaa sekin, että NJS hankki ensimmäisellä puoliajalla peräti kahdeksan kulmapotkua, Sudet eivät yhtään. Toisella puoliajalla kummallakin oli kaksi kulmapotkua.

NJS:n avausmaali syntyi 7. minuutilla. Yassim Daoussin pitkän rajaheiton otti haltuun Lassi Vainikainen ja syötti kolmen vastustan ryppään keskeltä Joona Tukiaisen vasemmalta laidalta läpi. Tukiainen karkasi ja keskitti kuudentoista sisään tyhjään tilaan keskikentältä juoksevalle Markus Laihaselle, joka laukoi suoraan syötöstä pommin takanurkkaan Susien puolustuksen vahtiessa maalin edessä Niko Aittasalmea.

 

Vajaa pari minuuttia myöhemmin Laihanen ja Joakim Ärilä riistivät pallon Susien Joshua Ervaalalta, Ärilä syötti Vainikaiselle ja Vainikainen jatkoi Tony Lehtimäen oikealta laidalta läpi. Nopea Lehtimäki eteni maalivahdin alueen kulmaan ja laukoi takanurkkaan.

Kahden maalin johtoasema ja pelin selvä hallinta sai palokärjet keventämään tahtia ja keskittyminen pelaamiseen heikkeni. Hyviä maalipaikkoja syntyi vielä puoli tusinaa, mutta tuloksia ei. Susien paras tilanne oli 41. minuutilla, kun Otso Knuuttila poimi korkealta vapaapotkun, mutta kaatui ja pudotti pallon. Ville Majander laukoi sen kuitenkin reilusti puolustajien välistä maalin ohi.

Toisen puoliajan alku oli NJS painostusta, mutta maltti puuttui. Jostakin syystä hyökkäykset kääntyivät nyt keskelle, jossa Susien puolustus oli tiivis ja parhaimmillaan. Ensimmäisen puoliajan maalit oli kuitenkin rakennettu laitojen kautta, sillä Tukiaisen ja Lehtimäen nopeus oli Susien laidoille liikaa. NJS ajautui puoliajan alussa kolmesti paitsioon.

 

Susien vaarallisin tilanne syntyi 62. minuutilla, kun Kevin Sawchak syötti maalivahdin avauksesta Nakarin oikealta läpiajoon. Knuuttila onnistui kuitenkin peittämään riittävästi ja Nakarin laukaus kimposi takatolpasta takaisin peliin NJS puolustuksen haltuun.

Ottelun tulokseen katsomossa oltiin tietysti tyytyväisiä, mutta mojovan alun jälkeen jäätiin ikävöimään lisää maaleja.

Voitto nosti NJS:n seitsemänneksi tasapisteisiin MiPK:n ja Kiffenin kanssa.

 

Kevätkierroksen viimeisessä ottelussa NJS kohtaa lauantaina 6.7. klo 17 Reippaan Lahden Kisapuistossa. Reipas on vain kaksi pistettä NJS:n edellä viidentenä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

NJS:lle pisteet kotiin Töölöstä18.6.2019 11.25
Viikingit vei pisteet Vuosaareen – joukkueen neljän ottelun tappioton putki NJS:n kustannuksella jatkui11.6.2019 20.10
NJS kärsi otteluruuhkasta – kolme ottelua viikon sisällä4.6.2019 11.22
Jenkit herättivät NJS:n taisteluun – TPV kaatui28.5.2019 19.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat