Paikalliset

Kunnan kesäsomettaja tarjoaa mielenkiintoisia postauksia nuoren näkökulmasta

Kesäsomettaja Venla Karjalaisen selfie.

Venla Karjalainen

Nurmijärven kunta palkkasi kesäsomettajan kahdeksi viikoksi. Verkkotiedottaja Mika Haikosen mukaan alkuperäinen tarkoitus oli palkata kaksi kesäsomettajaa, mutta lopulta yksi toteutui.

Nurmijärven kesäsomettaja on 17-vuotias lukiolainen Venla Karjalainen. Hän tuottaa sisältöä kunnan sosiaalisen median kanaviin. Nurmijärven kunnalla on Instragram-tili @nurmijarven_kunta ja Facebook-tili @nurmijarvenkunta.

Karjalainen tuntee kunnan mielestään hyvin, koska hän on asunut koko nuoren ikänsä Nurmijärvellä ja käy lukiota Nurmijärven Yhteiskoulussa. Hän kokee Nurmijärven kunnan viihtyisäksi ja rauhalliseksi.

 

Kaupalliset yritykset ovat jo vuosien ajan käyttäneet markkinoinnissaan kesäsomettajia. Myös naapurikunta Vantaalla on ollut kesäsomettaja jo vuodesta 2016. Nurmijärven kunta ei ole aiemmin palkannut kesäsomettajaa.

– Kesäsomettajaksi minut sai hakemaan yleinen kiinnostus sosiaalista mediaa kohtaan ja sosiaalinen media työnä, Karjalainen kertoo.

 

Jatkuva vuorovaikutus laajassa sosiaalisessa verkostossa on osa arkea useimmilla nuorilla ja monilla aikuisilla. Karjalaisellakin suuri osa hänen vapaa-ajastaan sosiaalisen median kanavissa.

– Käytän päivittäin useita tunteja Instagramia ja Snapchattia. Muita kuten Facebookia tai Twitteriä tulee käytettyä harvemmin, Karjalainen toteaa.

Kesäsomettajan työ on rentoa kerrontaa kuvan ja tekstin kera kunnan tapahtumista ja ilmiöistä. Jos kunnan sosiaalisen median kanavat eivät vielä ole tuttuja, niin ainakin kesäaikana ehtii tutustumaan kunnan tarjontaan.

– Kesäsomettajaa kannattaa seurata, koska teen nuoren näkökulmasta mielenkiintoisia postauksia sosiaaliseen mediaan ja päivitän kesäisiä kuvia ja tapahtumia Nurmijärvestä, Karjalainen hehkuttaa.

 

Nurmijärven kunta tarjosi tänäkin vuonna sadoittain erilaisia kesätöitä nuorille. Kesäsomettajan työnkuva poikkea täysin niistä kesätöistä, joihin vanhemmat ikäluokat ovat tottuneet. Kahden viikon kesäsomettajan työ tarjoaa lyhyen tyoelämään tutustumisen.

– Kesätyö somettajana on virkistävää ja se on ainutlaatuinen kesätyökokemus, päättää Karjalainen.

Nurmijärven kunnan Instagram-tililtä löytyy postauksia muunmuassa Herusten 18-väyläisestä frisbeegolfradasta, Galleria Villestä ja Taaborin Kesäteatterista.

Kunnan Facebook-seinällä on kuvia ja tekstiä paikallisesta torielämästä. Mediassa jatkuu myös kunnan eri alojen ammattilaisia esittelevä #ilmiöntekijät -sarja.

Havaittua

Kesäsomettajan työn merkitys kunnalle

Kesäsomettajat määrittelevät itse työnsä tarkemman sisällön. Kunta tarjoaa raamit.

Tehtäviin kuuluu tavallisesti kuvien ja tekstien sekä videoiden tuottamista sosiaalisen median kanaviin.

Posiitiivisen näkyvyys lisääntyy.

Tiedottaminen on avointa, helppoa ja tavoittavaa.

Madaltaa kynnystä lähestyä kuntaa ja antaa palautetta.

Parantaa kuntalaisten osallistumista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat