Paikalliset

Tuhkimon rooli toi Alina Tomnikovin takaisin Taaborille – mukana myös toisessa Nurmijärvellä tehtävässä tuotannossa

Alina Tomnikov viettää tänä kesänä paljon aikaa Nurmijärvellä, sillä hän on mukana kahdessa täällä tehtävässä tuotannossa.

Taina Joutsen

Tuhkimon tarinan tuntevat kaikki. Paha äitipuoli, sisarpuolet, piikana olo ja nöyryytykset. Sitten seuraavat juhlat, rakastunut prinssi, pudonnut lasikenkä ja onnellinen loppu.

Mutta mitä suomalaisen näyttelijäkaartin kärkeen kuuluva Alina Tomnikov ajattelee sadusta ja Tuhkimon roolista, jota hän pian esittää Taaborin kesäteatterissa.

– Tämä on ajankohtainen näytelmä. Tuhkimossa nähdään laaja draamankaari, missä onnellinen perhe hajoaa ja syntyy uusioperhe, Tomnikov sanoo.

– Sadun, ilon ja lumovoimaisuuden keskellä käsitellään sitä, kun ydinperhe muuttuu, perheen dynamiikka vaihtuu, tulee uusi puoliso ja uudet sisarukset. Miten tämän keskellä löytää itsensä? hän jatkaa.

Tomnikov pitää siitä, että näytelmän ohjaaja, nurmijärveläinen Taavi Vartia on Tuhkimo -vesiossaan säilyttänyt Tuhkimon sadun lumovoimaisuutta.

– Tätä näytelmää ei ole tuomalla tuotu tähän päivään, mikä usein toimii kiinnostavana näkökulmana, mutta tässä versiossa satu on säilynyt ajattomana, mutta toki tietyt ratkaisut liittävät sen tähän päivään, Tomnikov miettii.

Alina Tomnikov on ollut aikaisemminkin Tuhkimona. Kun Disney julkaisi 2015 vanhasta elokuvaklassikosta uuden version, Tomnikov dubbasi Tuhkimon roolin suomeksi.

– On ihanaa päästä tekemään nyt tämä Taavin versio sekä äänellä että keholla, ja tuoda näyttämölle uutta näkökulmaa vanhasta sadusta, näyttelijä iloitsee.

Alina Tomnikov on iloinen myös siitä, että pääsee pitkän tauon jälkeen tekemään teatteria, sillä viime vuodet hän on työskennellyt vain kameran edessä. Viimeksi hänet on nähty kesäteatterin näyttämöllä kesällä 2015, jolloin hän esiintyi Taaborilla Peter Pan -näytelmässä.

– Aina kun menen Taaborille, kaikki kiireet unohtuvat ja jäävät taakse, Tomnikov sanoo.

Alina Tomnikov on mukana myös toisessa nurmijärveläisessä tuotannossa, Vartian ohjaamassa Kevyttä yläpilveä -sarjassa. Nurmijärvelle sijoittuvaa sarjaa kuvataan parhaillaan. Se saa ensi-iltansa Elisa Viihteen Aitio-ohjelmakirjastossa maaliskuussa 2020.

Tomnikov esittää sarjassa huippuälykästä Venla-koodaria, joka työskennellyt jopa Piilaaksossa.

– Venla kärsii lievästä adhd:sta. Hän on halunnut rauhoittaa omaa elämäänsä ja tavannut nurmijärveläisen autonrassaajaan. Venlalla on myös pieni lapsi, Tomnikov kuvailee.

Alina Tomnikovin ja Taavi Vartian yhteistyö on jatkunut pitkään sekä näyttämöllä että elokuva- ja televisiopuolella. Tomnikov näytteli ensimmäisen elokuvaroolinsa Milli Menninkäisenä Vartian ohjaamassa elokuvassa Rölli ja kultainen avain vuonna 2013.

– Taavi on minulle tärkeä henkilö. Ihmisellä pitää olla mentoreita, joiden kanssa voi kohdata tasavertaisesti, Tomnikov sanoo.

Töiden vuoksi näyttelijä on tänä kesänä paljon Nurmijärvellä, vaikka osallistuu samanaikaisesti myös Ylen tuotantoon, jota kuvataan Helsingissä, Tampereella ja Ahvenanmaalla.

– Nurmijärvellä luonto on puhdas ja läsnä. Helsingissä on meri, puistot ja kalliot, täällä pellot ja metsien läheisyys.

Ennen kesän päättymistä Tomnikov aikoo käydä uimassa Sääksjärvellä, jonka hän muistaa lapsuudestaan ihanana rantana.

Alina Tomnikov nauttii kesässä siitä, että yksittäisetkin lomapäivät ovat ihania.

– Saa herätä ilman kelloa, syödä rauhassa brunssin, lukea kirjaa ja haahuilla.

Tomnikov arvelee, että hänellä on kuluvana kesänä mahdollisuus viikon tai puolentoista irtiottoon. Loman hän viettää tuoreen aviopuolisonsa, kuvaajana ja ohjaajana työskentelevän Lauri Laukkasen kanssa. Pariskunta vihittiin viime lauantaina.

Tuhkimo Taaborin kesäteatterissa 19.7.-1.8.2019. Lisätietoja www.taaborinkesateatteri.fi/

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Taavi Vartia tuo Tuhkimon Taaborinvuorelle – rooleissa nähdään Alina Tomnikov ja Marita Taavitsainen 19.9.2018 08.30
Peter Pan ensi-iltaan Taaborinvuorella23.7.2014 07.00
Nurmijärvi tv-sarjan keskiössä – tällainen on Nurmijärvellä kuvattava Kevyttä yläpilveä4.6.2019 06.05
Kevyttä yläpilveä -sarjan kuvaukset alkoivat Nurmijärvellä –  hotellihanke sekoittaa koko kunnan24.5.2019 09.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat